Ak Parti Şanlıurfa Başkanı’nın oğlunu vuran saldırgan: ‘200 bin TL ver, işe gir’ dedi, sözünde durmadı

Geçtiğimiz günlerde saldırıya uğrayan Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu’nun oğlu Muhammed Mücahit Delioğlu'nu vuran saldırgan, ifadesinde “Bana ‘200 bin lira ver seni kadrolu olarak işe koyarım’ dedi. Sözünü tutmadı" dedi.

Gündem 6 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu’nun oğlu ve Judo Federasyonu Şanlıurfa Temsilcisi Muhammed Mücahit Delioğlu, geçen cumartesi günü, Bahçelievler Mahallesi’nde bir kafede silahlı saldırı sonucu yaralandı. Delioğlu, hastaneye kaldırılırken saldırganlar Abdulselam Aslan ile Abdulkadir Aslan yakalandı. Aslan, Delioğlu’nun kendisine iş vaadinde bulunduğunu ve 200 bin lirasını aldıktan sonra bu vaadini yerine getirmediği için vurduğunu söyledi.

ANKA’dan Tamer Arda Erşin’in haberine göre saldırgan Abdulselam Aslan ifadesinde, “Mustafa Mücahit Delioğlu isimli şahısa beni Haliliye Belediyesi’nde işe sokması için 200 bin lira parayı Bahçelievler’de tam hatırlamadığım bir noktada verdim. Bu şahısla önceki görüşmelerimizde iş aradığımı bildiği için bana ‘100 bin lira ver, koyarım’ dedi. Sonrasında da bana ‘200 bin lira ver seni kadrolu olarak işe koyarım’ dedi. Bu görüşmeyi de Bahçelievler’de bir yerde yüz yüze yaptık ancak neresi olduğunu tam olarak hatırlamıyorum. Bu nedenle ben bu şahsa parayı vermiştim. Bu şahıs da süreç içerisinde beni işe koymadığı için kendisini yüz yüze gördüğüm her noktada paramı istedim ancak beni sürekli oyaladı. Bazı zamanlarda aşağıladı” dedi.

Silahı Suriyeli bir şahıstan aldım”

Delioğlu’nu vurduğu silahı Suriyeli bir şahıstan aldığını da söyleyen Aslan ifadesinde şöyle dedi:

“Bir Suriyeli şahıstan 1500 lira karşılığında satın almış olduğum ve o an üzerimde bulunan tabancamı çıkararak tamamen korkutmak amacıyla ayağının olduğu bölgeye doğru yani ayağını hedef almadan yakın bir bölgeye yere doğru iki el ateş ettim.”

Silahlı saldırı sonucu ayağından yaralanarak hastaneye kaldırılan Delioğlu ise ifadesinde, Aslan’ı hiç görmediğini ve kesinlikle tanımadığını söyledi. Delioğlu, “Bu şahısları ben ilk defa görüyorum ve daha önceden hiçbir şekilde yüz yüze ve herhangi bir iletişim kanalıyla irtibat kurmadım. Bu şahısı başkalarının yönlendirmiş olabileceğini düşünüyorum. Ancak husumetimin bulunduğu veya aramızda sorun bulunan kimse olmadığı için de kimseden şüphelenmiyorum” dedi.

Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı'nın oğlu vurulduŞanlıurfa AK Parti İl Başkanı’nın oğlu vuruldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.