Akşener: İYİ Parti dışında bir partiye oy vermeyeceğim

Eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Bir seçmen olarak oy vermeye ikna edin" diye konuştuğu iddiasını yalanladı: "İYİ Parti dışında herhangi bir siyasi partiye bir seçmen olarak oy vermeyeceğim ortadadır."

Gündem 22 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Koltuğunu devredince siyaseti bırakacağı düşünülen, ancak bunun yerine başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek olmak üzere kimi önemli politik hamleler yapan eski İYİ Parti lideri Meral Akşener bir kez daha gündemdeydi. Zaten partiyle arasında bir süredir ‘gerginlik’ olduğu, hatta kendisine yakın isimlerin istifa etmeyi düşündüğü dahi konuşuluyordu.

Son olarak Meclis koridorlarında Akşener’in kendisini ziyaret eden bazı partililere “Bir seçmen olarak beni İYİ Parti’ye oy vermeye ikna edin” dediği ileri sürüldü. Bu iddia büyük tartışma yarattı.

Akşener’den söz konusu söylentilere yanıt gecikmedi. Kişisel X (eski adıyla Twitter) hesabında yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“(…) Yayınlanan bu haber içeriğinde ‘Geçen Kurban Bayramı’nda kendisini ziyaret eden partililerle bir araya gelen Akşener ile bazı milletvekillerinin de görüştüğü biliniyor. Meclis kulislerine yansıyan bilgilere göre Akşener kendisini ziyaret eden kimi partililere ‘Bir seçmen olarak beni İYİ Parti’ye oy vermeye ikna edin’ diyor’ şeklinde değerlendirmeler yapılmıştır.

Haberin içeriğinde yer alan ifadeler tümüyle gerçek dışıdır. Bayram sürecinde ziyaretime gelen partililere haberde geçen biçimde herhangi bir beyanım olmamıştır. Son günlerde bazı yayın organları tarafından ismim kullanılarak herhangi bir kaynağa dayanmayan gerçek dışı haberler yapılmaktadır.

Bu haberler nedeniyle toplumda ve Kurucu Genel Başkanı olduğum İYİ Partililer nezdinde hakkımda olumsuz düşünce ve görüşler oluşmaktadır.

Kurucu Genel Başkanı olduğum İYİ Parti’ye aidiyetim ve bağlılığım kimse tarafından sorgulanamayacağı gibi İYİ Parti dışında herhangi bir siyasi partiye bir seçmen olarak oy vermeyeceğim de ortadadır. Basın ve yayın organlarını bu haber vesilesi ile bir kez daha doğru, tarafsız ve kaynak belirterek haber yapmaya ve toplumu doğru bilgilendirmeye davet ediyorum.

Bu nedenle işbu tekzip istemimin haberin içeriğinin yer aldığı internet sayfasında, haber altında kamuoyunun doğru ve kaynağından bilgilendirilmesi için yayınlanmasını rica ederim.”

İYİ Parti’de ‘Akşener’ tartışması

Meral Akşener’le ilgili gerilimin temelinde bu haberin başında da bahsettiğimiz ‘Erdoğan’ görüşmesi yatıyor.

İki tarafın da net bir açıklama yapmadığı buluşma cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifinden ‘oğul için Paris Büyükelçiliği ricasına’ kadar pek çok spekülasyonu beraberinde getirmişti. En dikkati çeken detay da Akşener’in görüşmeden önce halefi Müsavat Dervişoğlu dahil kimseyi haberdar etmemesiydi.

Çünkü Dervişoğlu liderlik görevine geldiği güne dek selefinin sağ kolu olarak anılıyordu. Göreve de ondan ‘dua alarak’ başlamıştı. Ancak bu gelişmeyle aralarına mesafe girmiş oldu.

İlerleyen süreçte de Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Akşener’in fotoğraflarının genel merkez, il ve ilçe başkanlıklarından kaldırılmasını önerdi. Eski İYİ Parti lideri bu talebin yerine getirilmesi gerektiğini söyledi:

“12 Haziran 2024 tarihinde yapılan kapalı grup toplantısında İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz beyefendinin kurucu genel başkan olarak şahsımın Sayın Cumhurbaşkanı’nı ziyareti nedeniyle fotoğraflarımın genel merkez, milletvekili, il ve ilçe teşkilat makamlarından indirilmesi konusundaki talebi doğrultusunda gereğinin behemehal talimatlandırılarak yapılması hususunu bilgilerinize sunarım.”

Bu çağrı sonrası Rıdvan Uz kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi.

Dervişoğlu ise basına kapalı gerçekleştirilen grup toplantısında Akşener’le ilgili demeçlerinde dikkatli olmaları konusunda milletvekilleri ve partilileri uyardı.

Kılıçdaroğlu el artırdı: Akşener aday olmam için elçi gönderdiKılıçdaroğlu el artırdı: Akşener aday olmam için elçi gönderdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.