Kanun gelmeden öfkesi geldi: Sokak hayvanlarını besleyen kadının kedisini ezdiler, dakikalarca dövdüler

Bursa’da yaşayan Serpil B. ve kızı Cansu Y., besledikleri kediyi otomobille ezdikleri gerekçesiyle tartıştıkları komşuları Ali A. ve kızı Yurdanur G. tarafından dövüldü.

Gündem 25 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde Serpil B. ile kızı Cansu Y.’nin evlerinde besledikleri kedi kapının önüne çıktığında yan komşuları Ali A. tarafından otomobille ezilerek öldürüldü. Anne ve kız ile Ali A. ve kızı Yurdanur G. arasında çıkan tartışma ve kavgada Serpil B. ile Cansu Y. komşuları tarafından dövüldü, yaralandılar.

Anne ile kızı kaldırıldıkları İnegöl Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı, jandarma Ali A. ile kızı Yurdanur G.’yi gözaltına alındı.

Yaralı anne-kızı hastanede ziyaret eden İnegöl Kent Konseyi Sokak Hayvanlarını Koruma Grubu Başkanı Şebnem Erkan “Bir ay önce de evleri taşlanmış. Bu insanlar hayvan besledikleri için, gidip dağda taşta değil kendi bölgelerinde hayvan besledikleri için komşularıyla sorun yaşamış. Altı kişi genç kızımıza saldırmış. Kızımız ve annesinde darp izleri var. Fotoğraflar da elimizde mevcut. Bu davanın yakasında olacağız, takipçisi olacağız. Hayvan sever arkadaşlarımız yalnız değil” dedi.

Hayvan sever Filiz Karabulut ise “Hiçbir insanın zarar görmesini kesinlikle istemiyoruz. Ama hiçbir hayvanın da insan tarafından zarar görmesini istemiyoruz. Hayvansever olarak insan düşmanı değiliz. Ne insanlarımız ne de hayvanlarımız zarar görsün. Toplum olarak hep birlikte yaşayabileceğimizi düşünüyoruz. Lütfen bu şekilde hayvan severleri ötekileştirerek hareket etmeyelim. Sırf besleniyor diye ezilen masum bir kedimiz var. Arkadaşlarımız darp edildi. ‘Neden bu canlara kıydınız, neden ezdiniz’ dedikleri için. Bu çok üzücü” diye konuştu.

Sokak hayvanları raporu Erdoğan’ın masasında: ‘Evvela insan, ardından hayvan…’Sokak hayvanları raporu Erdoğan’ın masasında: ‘Evvela insan, ardından hayvan…’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.