Baba cinayetinin altında ‘aile kararıyla infaz’ mı var

İzmir’de oğlu tarafından katledilen Haşmet Gürkan’ın aile kararı ile infaz edildiği kuşkusuyla soruşturma başlatıldı. Cinayete azmettirme ve suça ortak oldukları iddiası ile eşi Ayfer ve kızı Evrim Gürkan da soruşturuluyor.

Gündem 13 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Babasını öldüren Devrim Gürkan, anne Ayfer Gürkan ve kızı Evrim Gürkan

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde 15 Nisan 2022 tarihinde Ayfer Abla Balık Restoran’ın işletmecisi 54 yaşındaki üç çocuk babası Haşmet Gürkan bıçaklanarak öldürüldü. Olayın ardından Haşmet Gürkan’ın oğlu Devrim Gürkan cinayeti üstlenmiş ve cinayette kullandığı bıçakla birlikte Güzelbahçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek teslim olmuştu. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında Devrim Gürkan hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Sanık hakkında açılan davanın 4’üncü duruşması 7 Aralık 2023’te görüldü. Duruşmaya Gürkan ailesinin tüm fertleri katılırken maktulün eşi ve kızının katılmaması dikkat çekti.

Bir günde iki baba cinayetiBir günde iki baba cinayeti

Yeni Asır’ın haberine göre cinayeti işlediğini itiraf eden evlat Devrim Gürkan’ın çelişkili ifadeleri ve cinayette başka bir bıçağın daha kullanıldığının ortaya çıkması üzerine İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı olayın peşini bırakmadı.

Korkunç olaydan sonra elleri kanlı şekilde polise teslim olan Gürkan ilk ifadesinde küçük yaşta cinsel saldırıya uğradığını, mahkemede ise sigortasız ve para almadan çalıştırıldığını öne sürmüştü.

Ancak kız kardeşi Evrim Gürkan’ın anlatımları ve olay gecesi ortadan kaybolması şüphe çekti, soruşturma genişletildi ve savcılık, Devrim Gürkan’ın cinayete azmettirdiği şüphesi ve suça ortak oldukları iddiasıyla anne Ayfer ile kızı Evrim Gürkan hakkında da soruşturma başlattı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuran aile yakınlarının avukatı Faruk Çalışkan da sanığın cinayeti planlayarak ve birilerinin yardımıyla işlendiğini düşündüklerini söyledi.

'Oğlumu sen mi dövdün' kavgası cinayetle bitti‘Oğlumu sen mi dövdün’ kavgası cinayetle bitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.