Bakanlık açıkladı… 2020’de öldürüldüğü açıklanan terörist aslında 3 gün önce öldürülmüş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 4 askerin şehit edildiği saldırının sorumlularından olan ve gri listede yer alan 'Ardem Ararat' kod adlı Sultan Oruç isimli teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Adı geçen teröristin 2020'de de öldürüldüğü açıklanmıştı. Bakanlık, o dönem yanlış tespit yapıldığını belirtti

Gündem 4 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından gri kategoride yer alan bir teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yerlikaya, “4 jandarmamızın şehit, 2 jandarmamızın yaralandığı eylemlere katılan ve gri kategoride yer alan 1 terörist daha etkisiz hale getirildi” ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya’nın 1 Ağustos 2023’te yayınladığı mesajı şöyleydi:

“Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, kalmayacak, 4 Jandarmamızın şehit, 2 Jandarmamızın yaralandığı eylemlere katılan ve gri kategoride yer alan 1 Terörist daha etkisiz hale getirildi.

Jandarma komandolarımızın ısrarlı ve kararlı takipleri sonucunda bugün Bitlis Hizan kırsalında teröristlerle yeniden sıcak temas kuruldu. Çıkan çatışmada Bakanlığımız Terörden Arananlar listesinde GRİ KATEGORİDE bulunan Ardem Ararat kod adlı Sultan Oruç isimli terörist silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Mayın ve sabotaj eğitimi aldığı tespit edilen teröristin katıldığı eylemlerde 4 Jandarmamızın şehit edildiği, 2 Jandarmamızın da yaralandığı tespit edildi. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet; Gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum. Operasyonu düzenleyen Jandarmamızı tebrik ediyorum. ŞEHİTLERİMİZİN KANLARININ YERDE KALMAMASI İÇİN HAİNLERE NEFES ALDIRMAYACAĞIZ. TERÖR SONA ERENE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK.”

Açıklanan gri listedeki terörist 2020’de de duyurulmuştu

27 Temmuz 2023 tarihinde Bitlis Hizan kırsalında düzenlenen operasyonda GRİ kategoride bulunan Redur Siser (K) Güven Özcan isimli teröristin etkisiz hale getirildiği açıklanmıştı.

Operasyonun devamında, çıkan silahlı çatışma sonucunda, İçişleri Bakanlığı Terör Arananlar listesinde GRİ kategoride yer alan Ardem Ararat kod adlı Sultan Oruç isimli teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Ancak, Ardem Ararat kod adlı Sultan Oruç isimli teröristin üç yıl önce 13 Ağustos 2020’de de etkisiz hale getirildiği duyurulmuştu.

Bakanlıktan yapılan yeni açıklamada, bir teröristin iki kez etkisiz hale getirildiği duyurularına açıklık getirildi. Bakanlık, o dönem yanlış tespit yapıldığını belirtti.

Bakanlığın açıklamasının ilgili bölümü şöyle:

“13 Ağustos 2020 tarihinde Bitlis kırsalında etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin Ardem Ararat kod adlı Sultan Oruç isimli terörist olabileceği değerlendirilmişti.

Ancak bugün yapılan operasyon sonucu etkisiz hale getirilen teröristin Sultan Oruç olduğu kesin olarak tespit edilmiştir.”

Eski Bakan Soylu, 'Dağda 77 terörist kaldı' demişti; yeni Bakan 2 ayda 119 PKK'lının öldürüldüğü söylüyorEski Bakan Soylu, ‘Dağda 77 terörist kaldı’ demişti; yeni Bakan 2 ayda 119 PKK’lının öldürüldüğü söylüyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.