Bakanlık’tan ‘Ender Saraç’ açıklaması: Bizim için ihbar niteliğinde

Çocuğunun okulda rehberlik öğretmenine "Babam bana cinsel istismarda bulunuyor' demesinin ardından Ender Saraç konusunda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi, bakanlık çocuğun korunması için yayın yasağı getirilmesini istiyor.

Gündem 9 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Bakanlık çocuğu korumak için harekete geçti.

Tanınmış doktor Ender Saraç’la ilgili skandal iddia sosyal medyadan patlamış, 8’inci sınıfa giden oğlunun okulundaki rehberlik öğretmenlerine cinsel istismara uğradığını söylediği ortaya çıkmıştı. Ender Saraç iddiaları yalanlasa da boşanma aşamasındaki eşinin avukatı olayı doğrulamıştı.

Ender Saraç’ın boşanma aşamasındaki eşinin avukatı Yücel Önder katıldığı bir yayında “Çocuk artık tacizlere dayanamıyor. Okulun rehberlik servisinden yardım istiyor. Okul bu olayla ilgili harekete geçmedi. Ben de Milli Eğitim Müdürlüğü’nü aradım. Onlar da okulu aradı, böylelikle tutanak işleme alınmış oldu. Çocuk korkuyor” dedi.

Bakanlık açıklama yaptı

Haberlerin yayılmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklama yaptı. “Bazı basın yayın organlarında yer alan istismar iddialarına ilişkin basın açıklamamız” başlığıyla yapılan açıklamada “Çocuklara yönelik en ufak istismar şüphesi bizim için ihbar niteliğindedir” dendi. Açıklamada “Çocuk ve anne için psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Hukuki süreç takip edilmektedir” bilgisi verildi.

Açıklamada “Çocuğun üstün yararı ilkesince ve çocuğun ilgili haberlerden olumsuz etkilenme olasılığı göz önünde bulundurularak, yayın yasağı talebinde bulunulmuştur. Hukuki süreç takip edilmektedir” dendi.

Ender Saraç'la ilgili korkunç suçlamalar medyaya sızdı, olan bir küçük çocuğa olacakEnder Saraç’la ilgili korkunç suçlamalar medyaya sızdı, olan bir küçük çocuğa olacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.