Bebek kaçırma tatbikatında vatandaş kendini role kaptırdı

Tokat'ta bebek kaçırma tatbikatı yapıldı, ancak bir vatandaş kendini role kaptırdı. Güvenlik görevlisini gördüğünde durması gereken vatandaş araçla görevliyi sürükledi. Görevli de rolden çıkamayınca iş az kalsın sarpa sarıyordu.

Gündem 21 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Tokat’ın Erbaa ilçesinde Devlet Hastanesi’nde bebek kaçırma senaryolu tatbikat gerçekleştirildi. Pembe kod isimli tatbikat senaryosuna göre yeni doğan servisinde yatan kadının bebeği bilinmeyen bir kişi tarafından kaçırılıyordu. Annenin bebeğinin kaçırıldığını fark etmesi üzerine hastanede ‘pembe kod’ verilmişti.

Pembe kodun verilmesinin ardından güvenlik görevlileri harekete geçti. Çocuğu kaçıranları araç başında yakalayan güvenlik görevlisi de kaçıranlara müdahalede bulundu. Ancak bu anlarda biri kendini rolüne fazla kaptırdı, durması gerekirken güvenlik görevlisini peşinden sürükledi. Aracın camında askıda kalarak sürüklenen güvenlik görevlisi şans eseri yaralanmadı. Yine de tatbikat tamamlandı ve kaçırılan çocuk annesine, kaçıranlar da polise teslim edildi.

Hafriyat kamyonu terörü: Polis, bekçi, siviller dahil 9 kişi yaralandıHafriyat kamyonu terörü: Polis, bekçi, siviller dahil 9 kişi yaralandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.