Bozuk etleri çamaşır suyunda bekletip satan restoranın peşine düştük: Mührü kırdılar ama yine yakalandılar

Şanlıurfa'daki Alzein isimli lokantanın müşterilerine bozuk tavukları çamaşır suyunda yıkadıktan sonra yedirdiği ortaya çıkmıştı. Mühürlenen lokanta yeniden açıldı ancak kısa bir süre sonra zabıta ekipleri işletmeyi yeniden kapattı.

Gündem 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesindeki Bahçelievler Mahallesi’nde bir hafta önce zabıta ekipleri denetim yapmıştı. Burada bulunan yabancı uyruklu kişilerin işlettiği Alzein adlı lokantaya giren ekipler patates cipsleri arasına gizlenmiş ve çamaşır suyuna batırılmış 500 kilogram bozuk tavuk eti bulmuştu. Zabıta ekipleri, bu etlere imha etmek üzere el koymuş ve iş yeri sahibine de cezai işlem uygulamıştı. Restoranın sahibi kendisine verilen cezayı Türkçe bilmediği için tercümanla birlikte dinlemişti.

Zabıta ekipleri denetimde tavuk etlerinin çamaşır suyunda bekletildiğini görmüştü.

Bozuk tavuk etlerini çamaşır suyunda yıkayıp müşterilerine servis ettiği öğrenilen lokanta ise mühürlenmişti ancak dün işletmenin yeniden açıldığı görüldü. İşletmenin yeniden nasıl açıldığı merak konusu olurken sosyal medyada da büyük tepki topladı.

10Haber’in edindiği bilgiye göre; bu olayın duyulmasından kısa bir süre sonra zabıta ekipleri yeniden işletmenin olduğu yere giderek lokantayı mühürledi. Lokantanın mührün işletmeciler tarafından kırılarak yasak olmasına rağmen bir şekilde açıldığı öğrenildi.

Boyadıkları evleri kiralayan sahte ev sahiplerini ‘sahte’ kiracılar tutukladıBoyadıkları evleri kiralayan sahte ev sahiplerini ‘sahte’ kiracılar tutukladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.