Bu evde yok yok: 42 kamyon çöp çıktı

Düzce'deki bir eve mahallelinin şikayeti üzerine zabıta ekipleri geldi ve beş kişilik bir ailenin çöp içinde yaşadığını gördü. Aileye psikolojik destek verilirken ev de beş günde temizlendi, 42 kamyon çöp çıkarıldı.

Gündem 6 Temmuz 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Düzce'deki çöp ev.

Düzce’deki Gökçe Mahallesi’nde yaşayanlar 20 yıldır bir evde çöp biriktirildiğini ve beş kişilik ailenin sokak köpekleri ve kümes hayvanlarıyla iç içe yaşadıkları ihbarında bulundu. Adrese giden Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, evdeki incelemede anne, baba ve zihinsel engelli 3 çocuğunun çöplerle ve hayvanlarla iç içe sağlıksız şartlarda yaşadığını tespit etti.

Ev beş günde temizlendi.

Belediye ekiplerinin incelemelerinin ardından, ayrıca Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nden de inceleme yapılması talep edildi. İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin de halk sağlığına aykırı durumların olduğunu belirlemesi sonrası Düzce Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, evdeki çöplerin toplanıp temizlenmesi için çalışma başlattı.

Zabıta ekipleri evden 42 kamyon çöp çıkardı.

Ekiplerin beş gün süren çalışmasıyla iki katlı evden 42 kamyon çöp toplandı. Evdeki 11 köpek, 20’ye yakın kediyle çok sayıdaki tavuk ve civciv de Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Evdeki hayvanlar korumaya alındı.

Hayvanlar, Düzce Belediyesi Hayvan Konukevi’ne götürüldü. Çöpten arındırılan evde ekipler tarafından hijyen ve yaşam koşullarının daha iyi şartlarda olması için tadilat ve temizlik çalışmaları başlatıldı. Bakımevine alınan 5 kişilik aileye sosyal ve psikolojik destek verileceği öğrenildi.

Düzce Üniversitesi'nde öğretim görevlisinden depremzede öğrenciye: Sanki atom bombası attılarDüzce Üniversitesi’nde öğretim görevlisinden depremzede öğrenciye: Sanki atom bombası attılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.