Bu kaçıncı şehit: Kaçan şoför polisi ezdi

Kimi ehliyetsiz, kimi alkollü, kimi karıştığı kazadan kaçıyor, kimi de kimlik kontrolünden. Son dönemde ‘dur’ ihtarına uymayanlar adeta dehşet saçıyor. Kaçmaya çalışanlar son aylarda onlarca polisi yaraladı, bugün de bir polis şehit oldu.

Gündem 5 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Polis ekiplerinin rutin trafik kontrolleri sırasında ‘dur’ ihtarına uymayanlar adeta dehşet saçıyor. Kimi arandığı, kimi alkollü araç kullandığı, kimi de trafik kazasına karıştığı için kaçmaya çalışırken önüne çıkan polisleri ezmeyi göze alıyor ve eziyor. Bu olayların son örneği bugün Samsun’da yaşandı ve karıştığı kazadan kaçmaya çalışan trafik canavarı bir polisi şehit etti.

Samsun-Ankara karayolu Toybelen mevkisinde karıştığı kazadan Ankara istikametine kaçan 55 SA 335 plakalı otomobili durdurmak için polis ekipleri harekete geçti. Havza Trafik Şube Müdürlüğü ekibi Üniversite Kavşağı’nda önlem aldı. Özgür B.’nin kullandığı 55 SA 335 plakalı otomobil polis memuru Orhan Mutlu tarafından durdurulmak istendi. Ancak kaçan araç polis memuru Orhan Mutlu’ya çarptı.

Çarpmanın etkisiyle önce 55 A 58629 plakalı polis aracının üstüne, sonra da kaldırıma düşen 46 yaşındaki polis memuru Orhan Mutlu olay yerinde şehit oldu. Polis aracı içindeki diğer polis memuru Ali Suat Vanlı da yaralandı. Yaralı polis memuru Havza Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Olay yerinden kaçan sürücü Özgür B. ve yanındaki bir kişi Havza İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şehit polis memuru Orhan Mutlu’nun cenazesi yapılan olay yeri incelemesinin ardından Havza Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Orhan Mutlu’nun aslen Samsun’un Vezirköprü ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Muavinini ezerek öldürdü, yolcu dolu otobüsle kaçmaya çalıştıMuavinini ezerek öldürdü, yolcu dolu otobüsle kaçmaya çalıştı

Bu kaçıncı!

16 Temmuz 2023’te İstanbul Kağıthane’de denetim yapan İlçe Emniyet Müdürlüğü Motosikletli Polis Timi ekibinin durdurmak istediği bir motosikletli görevi başındaki polis memuru Alp Efe Bekit’e çarpmıştı. Polis memuru ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu.

22 Ekim 2023’te Burdur’un Bucak ilçesinde bekçilerin ‘dur’ ihtarına uymayan sürücü ihbar üzerine uygulama noktasında kendisini durdurmaya çalışan polislerden kaçmaya çalışırken ikisi polis dört kişiye çarpmıştı. Dört kişinin yaralanmasına rağmen kaçmaya devam eden sürücü kısa süre içinde jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştı.

24 Ekim 2023’te Adana’da 30 yaşındaki N.Ç. alkollü olmasına rağmen direksiyon başına geçip otomobili ile aşırı hız yapmıştı. Bu durumu fark eden polis aracı oluşturulan kontrol noktasında durdurmak istemiş, zanlı ‘Dur’ ihtarına uymak yerine gaza basıp kaçmış, kaçarken de kendisine müdahale etmek isteyen polisin ayağını etmişti.

10 Kasım 2023’te Adana’da kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ümmet Taylan S. polis tarafından durdurulmak istendiğinde kaçmaya kararlıydı. Sürücü Ümmet Taylan S., polislerin ‘dur’ ihtarına uymayarak aracını kullanarak bir polis memuruna çarptı ve olay yerinden hızla uzaklaşmaya çalıştı.

5 Ocak 2024’te Nevşehir’de iki kişi arasında çıkan kavgayı ayırmak için gelen polis kavga eden taraflardan birinin aracını sürmesiyle yaralandı. Bacağında kırık oluşan polis memuru hastaneye kaldırılırken, kazaya neden olan sürücü çevredeki diğer polisler tarafından yakalandı.

2 Mart 2024’teKocaeli’nin Darıca ilçesinde ‘dur’ ihtarına uymayan ehliyetsiz sürücünün otomobille çarpması sonucu yaralanan polis memuru tedavi altına alındı.

Dün de İstanbul Beylikdüzü’nde polisin dur ihtarına durmayan kasksız motosiklet sürücüsü polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı.

Bugün ise Sinop’un Ayancık ilçesinde, ‘dur’ ihtarına uymayan otomobilin iki araca çarpması sonucu biri polis üç kişi yaralandı. Ehliyetsiz ve alkollü olduğu belirlenen sürücü E.Ç. gözaltına alındı.

İstanbul’un Ataşehir ilçesi Yeniçamlıca’da polisin “Dur” ihtarına uymayan silahlı saldırganlar uzun süren kovalamacanın ardından Yunus ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Polise ateş açtı, etek giyip kadın kılığında kaçmaya çalıştıPolise ateş açtı, etek giyip kadın kılığında kaçmaya çalıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.