Candan kardeşlerin tutuklandığı soruşturmada yeni tutuklamalar

Nihal-Bahar Candan kardeşlerin tutuklandığı dolandırıcılık soruşturmasında altı kişi daha gözaltına alındı. Bunlardan üçü tutuklanırken diğerleri serbest bırakıldı.

Gündem 12 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Nihal Candan (önde), Bahar Candan (arkada) televizyonda yayınlanan stil yarışmasında tanınır hale gelmişlerdi.

Sosyal medya fenomeni kardeşler Nihan ve Bahar Candan suç örgütü için para aklamak suçlamasıyla 17 Kasım’da tutuklandı. Hesaplarına yatan paralarla ilgili paylaşımlarına ilişkin sorulara ‘şakaydı’ yanıtı veren fenomenler ‘sırf ünlü oldukları için tutuklandıklarını’ söyleyip ağladı.

Bugün olayla ilgili bir gelişme daha yaşandı ve operasyon kapsamında 6 kişi daha gözaltına alındı. Operasyon Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından 2021 yılında başlatılan soruşturma kapsamında yapıldı. Soruşturmada devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç çıkaracaklarını vaat ederek para toplayan ve daha sonra türlü bahanelerle yurttaşların parasını geri vermeyen bir şebekenin varlığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca tespit edilen şüphelilerin 50 mağdurdan yaklaşık 100 milyon liralık vurgun yaptığı belirlenmişti. İlk dalga operasyon 2021 yılının Haziran ayında yapılmıştı ve 24 kişi gözaltına alınmıştı, bunların hepsi de mahkemece tutuklanmıştı. Geçen yıl Mayıs ayında ise aynı çeteye bir operasyon daha yapılmış ve gözaltına alınan altı kişiden beşi tutuklanmıştı.

Kasım ayındaki operasyon ise çok ses getirmişti. Çünkü çete lideri ile bağlantılı oldukları iddia edilen ve dolandırılacak kişileri bulmak için düzenlenen toplantılarda tanıtım yaptıkları iddia edilen Sosyal Medya Fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşler ve Haci İ.S. bu kapsamda gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Aynı operasyon kapsamında mağdur ve şüphelilerin ifadelerinden yola çıkılarak altı şüpheli daha saptandı. Önceki gün sabaha karşı altı kişi da gözaltına alındı. Şüpheliler suçlamaları kabul etmezken evlerinde bulunan bilgisayar ve cep telefonlarına incelenmek üzere el kondu. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 22 yaşındaki Berk E., 48 yaşındaki Barış V. ve 32 yaşındaki Ali K. tutuklandı, iki şüpheli adli kontrol şartıyla, bir kişi de savcılık sorgusundan serbest bırakıldı. Sözkonusu çeteye yönelik operasyonlar kapsamında bugüne kadar toplamda 35 şüpheli tutuklandı.

Nihal Candan dört ay önce evlenmiş: Damat kayıpNihal Candan dört ay önce evlenmiş: Damat kayıp

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.