Cesedi halıya sarılmış halde denizde bulunmuştu: Sedef Güler’in katili tutuklandı

Büyükçekmece'de denizde halıya sarılmış halde cesedi bulunan Sedef Güler’in katil zanlısı Yavuz Güngör tutuklandı.

Gündem 18 Haziran 2024
Sedef Güler'in katili Yavuz Güngör tutuklandı.

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesindeki Mimar Sinan Sahili’nde balıkçılar denize açılacakken denizde bir kadın cesedi buldu ve polise haber verdiler. Sahil güvenlik ekiplerinin kıyıya çıkardığı ceset bir kadına aitti ve üstünde kimlik yoktu. Üstelik denize batması için ayağına ağırlık bağlanmış, fark edilmesin diye de halıya sarılmıştı.

Cinayet Büro ekipleri denize atılan cesedin 24 yaşındaki Sedef Güler’e aile olduğunu tespit etti. Avcılar’da annesiyle yaşayan Güler’in ailesinin dört gündür haber alamadıkları kızları için kayıp başvurusu yaptığı ortaya çıktı.

Güvenlik kameraları incelemeye alındı. Polis Güler’in cesedinin sarılı olduğu halının üstünde bir yıkamacıya ait etiket gördü. Etiketteki halı yıkamacıya giden polis halıların alındığı adresi tespit etti. Adreste inceleme yapan ekipler kan lekeleri olduğunu gördü.

Sedef Güler'i öldürdükten sonra halıya sarıp denize atan Yavuz G. yakalandıSedef Güler’i öldürdükten sonra halıya sarıp denize atan Yavuz G. yakalandı

Daha sonra cesedin taşındığı otomobil bulundu. Olayın firarisi olarak aranan Yavuz Güngör’ün uyuşturucu kullanmak suçundan poliste çok sayıda kaydı olduğu ortaya çıktı, hakkında bu suçtan sekiz yıl kesinleşmiş hapis cezası da vardı.

Yurtdışına kaçmaya çalıştığı tespit edilen Güngör Edirne’nin Yunanistan’a sınır köyü Elçili’de operasyonla yakalandı. Yavuz Güngör sorguda suçunu itiraf etti. “Alkol ve uyuşturucu kullandıktan sonra sabah nefes almadığını fark ederek Sedef Güler’i halıya sarıp denize attığını” söyledi.

Jandarmada işlemleri tamamlanan Güngör adliyeye sevk edildi. Güngör adliyeye çıkarılırken “Siz mi öldürdünüz” sorularına cevap vermedi. Yavuz Güngör’ün içinde bulunduğu otomobile özel harekat polislerinin zırhlı polis aracı eşlik etti. Güler tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili olarak daha önce yakalanan Fırat B. tutuklanmış, O.Ö. adlı şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Sedef Güler’in öldüğü evi bir ay önce kiraladığı öğrenilen 53 yaşındaki Fırat B.’nin ifadesinde “Ben öldürmedim, arkadaşım Yavuz B. aradı, nalburdan zincir alıp eve gittim. Cesedi halıya sardık, araçla götürüp gece köprüden attık” dediği öğrenilmişti.

Sedef'i ağırlık bağlayıp denize atmışlardı: Katilleri halı etiketi ele verdiSedef’i ağırlık bağlayıp denize atmışlardı: Katilleri halı etiketi ele verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.