Cinsel saldırıdan tutuklanan askerin savunmasından: Saygın bir insanım

Şırnak'ta iki kadına cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanan uzman çavuş kadınlara yardım etmek istediğini ileri sürdü, "mesleğimde saygın bir insanım" diyerek savunma yaptı.

Gündem 18 Nisan 2024

Şırnak’ta 12 Nisan’da yolda yürüyen iki kadına cinsel saldırıda bulunan Uzman Çavuş Zekeriya Çelik açığa alındıktan sonra çıkarıldığı mahkemece “cinsel saldırı” suçlamasıyla tutuklandı. Çelik’in Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandığı Şırnak Sulh Ceza Mahkemesi’nde verdiği ifadeye ulaşıldı.

Zekeriya Çelik taciz ettiği kadınlara “yardım etmek” için binaya girdiğini ve olayda “mağdur” olduğunu ileri sürdü. Çelik olay günü eşiyle tartıştığını, hava almak için dışarıya çıktığını, tugaydan çarşıya doğru yürürken bir kadının girdiği apartmandan “yardım edin” sesi duyduğunu iddia etti.

Çelik ses üzerine apartmana girdiğini, daha sonra kadınların bağırmaya başladığını, kendisinin de “Ben askerim sakin olun yardım etmeye geldim” dediğini ileri sürdü. Binaya giren birinin Kürtçe bir şeyler söylemesi üzerine koşar adımlarla yürümeye başladığını kaydeden Çelik polis merkezinin olduğu sokağa doğru koşmaya başladığı sırada etrafını çeviren kişilerce dövüldüğünü söyledi.

Cinsel saldırı suçlamasını reddeden Çelik “Ben 15 yıldır kamu hizmeti yapıyorum. 1.90 boyunda ve 90 kg biriyim. Birine zarar vermeye kalksam yaralayacak ölçüde zarar verebilirim. Ben o ortamda o adrenalinde bırakın yaralamayı kimseye dokunmadım, itmedim” diyerek kendisini savundu.

Olay günü alkollü olduğunu itiraf eden Çelik “Üstüme atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Mesleğimde saygın ve sevilen bir insanım. Görevde yükselme sınavında başarılı olduğum için bir hafta sonra bu sınava girecektim. Böyle bir şey yapmam söz konusu değildir. Benim de ailem var. Bu olaydan dolayı kamuoyunda linç edildim” dedi.

Çelik kendisine “iftira” atıldığını ve “iftira” atanlardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Tahta kaşıkla cinsel saldırı davası: İşkenceleri kayda almışlarTahta kaşıkla cinsel saldırı davası: İşkenceleri kayda almışlar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.