Demirtaş hastaneye kaldırılan annesi için Diyarbakır’a götürüldü: Dakika dakika neler oldu?

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, hastaneye kaldırılan annesi Sadiye Demirtaş'ın ziyaret etmesi için Diyarbakır'a götürüldü. Demirtaş hastanede 3,5 saat kaldı. Ardından zırhlı araçla havalimanına geri döndü.

Gündem 24 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Selahattin Demirtaş hastanede yaklaşık 3,5 saat kaldı.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş, iki gün önce KOAH, böbrek ve solumun yetmezliği nedeniyle Diyarbakır’daki özel bir hastaneye kaldırıldı. Sadiye Demirtaş durumunun ağırlaşması üzerine dün yoğun bakım servisine alındı.

Selahattin Demirtaş, annesi Sadiye Demirtaş ve babası Tahir Demirtaş’la birlikte.

Selahattin Demirtaş annesini hastanede ziyaret edebilmek için başvuruda bulundu. Ardından dün akşam saat 20.00 sıralarında özel uçakla Diyarbakır’a götürüldü.

Eşi Başak Demirtaş da Selahattin Demirtaş gitmeden yaklaşık yarım saat önce hastaneye gitti.

Hastane önünde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

Çok sayıda özel harekat polisi ve jandarma ekipleri, zırhlı araçlarla hastane çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Hastanenin normal girişi ve acil çıkışında zırhlı askeri araçlar hazırda bekletildi.

Demirtaş, yaklaşık 3,5 saat hastanede kaldı. Saat 23.30 sıralarında Selahattin Demirtaş, yine yoğun güvenlik önlemleri altında hastanenin giriş kısmından çıkartılarak, elleri kelepçesiz şekilde hazırda bekleyen zırhlı araca bindirildi.

Demirtaş hastaneden zırhlı araçlar eşliğinde ayrıldı.

Demirtaş’ın hastanede olduğu sırada da yalnızca hastaların girişine izin verildi. Sadiye Demirtaş’ın tedavi gördüğü kata da sadece görevli doktor ve hemşireler girebildi.

Demirtaş, polis ve jandarmanın eskortluğunda Diyarbakır Havalimanı’na götürüldü.

DEM Parti: ‘Dualarımız Sadiye Annemizle’

Konuya dair DEM Parti’nin X hesabından açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:

“Selahattin Demirtaş’ın annesi Sadiye Demirtaş rahatsızlığı nedeniyle Diyarbakır’da hastanede müşahede altındadır. Yoldaşımız Selahattin Demirtaş, talebi üzerine annesini görmek üzere Diyarbakır’a götürülmüş ve annesini ziyaret etmiştir. Dualarımız Sadiye Annemizle. Tek temennimiz en kısa zamanda sağlığına kavuşmasıdır.”

Babasının cenazesine katılmamıştı

Selahattin Demirtaş, 12 Kasım 2022’de de tutukluluğunun altıncı yılında Diyarbakır’a götürülmüş, babası Tahir Demirtaş’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmişti.

Demirtaş, 31 Aralık 2023 günü vefat eden babası Tahir Demirtaş’ın cenazesine ise katılmamış, yasını cezaevindeki hücresinde yaşamak istediğini ve bu konuda herhangi bir talepte bulunmayacağını bildirmişti.

Demirtaş’ın gerekçesinin ise Gültan Kışanak’ın cenaze dönüşü yaşadıkları olmak üzere diğer tutuklu siyasetçilere ve kendisine yönelik iktidarın yaklaşımlarını protesto etmek olduğu kaydedildi.

Selahattin Demirtaş’ın acı günüSelahattin Demirtaş’ın acı günü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.