İBB’ye teftiş getiren DİAYDER davasında karar: İBB yöneticisi Yavuz Saltık beraat etti

'Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçundan yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık beraat etti.

Gündem 23 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik “terör” soruşturmasında, Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) PKK ile iltisakını araştırmadan dernek üyelerine yemek kartları verdiği iddiasıyla yargılanan İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan kasıt yokluğu gerekçesiyle beraat kararı verildi.

İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık’ın, 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildiği davada karar duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul Milletvekilleri Enis Berberoğlu, Gökan Zeybek, Özgür Karabat, Turan Taşkın Özer ile Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İBB İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, CHP Parti Meclisi Üyeleri Turan Aydoğan ve Sevgi Kılıç ile İBB yöneticileri ve çalışma arkadaşları duruşmaya katılarak Saltık’a destek oldu.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yavuz Saltık hakkında dosya içeriği ve delillere göre kastın yokluğu nedeniyle beraat kararı verdi.

Saltık: Zerre şüphe etmedim

Beraat kararının ardından kendisine destek için gelenlerle görüşen Yavuz Saltık, mahkeme çıkışında açıklama yaptı.
Saltık, “Zerre şüphe etmedim. İBB olarak bu şehrin yoksullarına hizmet ettik. Şerefle taşıdığım Türkiye Cumhuriyeti memurluk unvanına, başkanıma, belediyeme halel getirecek herhangi bir iş ve işleme imza atmadım. Bundan emin olarak buralara geldim. Üzerimde emeği olan bütün büyüklerime mahçup olmamak adına bu kadar beni en çok da bu yönüyle sevindirmiştir” dedi.

Ne olmuştu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,’nun İstanbul Büyükşehir Belediyesinde terör örgütlerine mensup kişilerin çalıştığını söylemesinin ardından İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili çalışma başlatmıştı.
Bakan Soylu’nun açıklaması sonrası Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine (DİAYDER) referansıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yerleştirilenlere yönelik teftiş gerçekleştirildi.
Araştırma kapsamında ise İBB çalışanları tarafından söz konusu derneğe yardım kartları verildiği ortaya çıktı. İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık’a, terör örgütü mensuplarına yardım kartı dağıtıldı gerekçesiyle dava açılmıştı.
Bu dava sonrası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Süleyman Soylu’ya tepki göstererek, “Makam elde ettikten sonra kapımı çalan uygun ya da uygunsuz insanlarla fotoğraf çektiren bir makam sahibi değilim. Beni kendisiyle kimse karıştırmasın” demişti.

 

İBB'den yürüyen merdivenleri durduranlara suç duyurusuİBB’den yürüyen merdivenleri durduranlara suç duyurusu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.