Eylemdeki işçilere vali emriyle jandarmalı, coplu müdahale

Şanlıurfa'da bir tekstil fabrikasında işçiler sendika değiştirince işveren yedi işçiyi attı. İşçiler eyleme geçince valilik eylem yasağı ilan etti. Jandarma da valilik emriyle fabrika önünde işçilere copla müdahale etti. Dokuz kişi gözaltına alındı.

Gündem 30 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Jandarma Sendika Başkanı Mehmet Türkmen dahil 9 kişiyi gözaltına aldı.

Şanlıurfa 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 700 çalışanı olan bir tekstil fabrikasında 450 işçi bağlı oldukları sendikadan istifa edip Birleşik Tekstil Dokuma ve Deri İşçileri Sendikası’na (BİRTEK-SEN) geçti. Bunun üzerine fabrika yönetimi yedi kişiyi işten çıkardı. Arkadaşlarının sendika değişikliği nedeniyle işten çıkarılmasına tepki gösteren diğer işçiler pazartesi günü alkışlar eşliğinde iş bıraktı. İş bırakan işçiler üç gündür fabrika bahçesinde bekliyordu ki fabrika yönetimi durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma iş bırakıp fabrika önünde bekleyen işçilere müdahale etti.

İşveren başvurdu valilik eylem yasağı ilan etti

Şanlıurfa Valiliği de kent merkezi ve ilçelerde gösteri ve yürüyüş benzeri etkinlikleri dört gün süreyle, 2 Aralık tarihine kadar yasakladı. Jandarma fabrika önünde eylem yapan işçilere valiliğinin yasak kararı dağılmaları uyarısı yaptı. Uyarıya rağmen dağılmayan gruba da coplu müdahalede bulundu. Arbede sırasında BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’in de arasında olduğu dokuz kişi gözaltına alındı. Fabrika önünde işçilerin ayrı gruplar halinde bekleyişi sürüyor.

Sendika Başkanı Mehmet Türkmen jandarma gözaltı aracında bir video çekerek yayınladı. Türkmen “Bu kent patronların emriyle mi yönetiliyor? Bu vali patronların mı valisi yoksa buradaki yetkililer bütün halka karşı mı sorumlu” diye sordu.

Gözaltına alınan işçiler jandarma karakoluna götürüldü.

Bir ilk olabilir: İşçiye tazminatını vinçle götürdülerBir ilk olabilir: İşçiye tazminatını vinçle götürdüler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.