Çocuklara cinsel istismardan aranan suçlu tutuklandı, ateş açan bir başka hükümlü öldürüldü

Dört çocuğa cinsel istismardan 47,5 hapse çarptırılan erkek Ankara'da yakalandı. Bilecik'te de mahalleye ateş açan bir kişi polise de ateş etti ve vuruldu. Ölen bu kişinin aranan bir hükümlü olduğu öğrenildi.

Gündem 3 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Aranan hükümlü Keçiören'de yakalandı.

Ankara’da M.Y. isimli bir kişi dört çocuğa cinsel istismarda bulunmaktan 47 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu suçun cezası da kesinleşmişti ama hükümlü M.Y. ortada yoktu. Aranan M.Y. için bugün operasyon düzenlendi.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin aranan kişilere yönelik çalışmasında M.Y’nin Keçiören ilçesinde bir adreste saklandığını tespit etti. Eve baskın düzenlendi ve M.Y. yakalandı. Emniyetteki sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderildi.

Bir hükümlü de Bilecik’te yakalandı

Öte yandan Bilecik’in Söğüt ilçesinde de bir hükümlü yakalandı. Türkmenbaşı Mahallesi Orhanbey Sokağı’nda gece bir apartmandan silah sesleri geldiğinin bildirilmesiyle olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Apartmanın giriş katından çevreye rastgele ateş açanın 45 yaşındaki Mehmet K.olduğunu belirleyen ekipler, binanın çevresinde güvenlik önlemi alarak bu kişiyi teslim olması için ikna etmeye çalıştı. Ayrıca, diğer apartman sakinlerinin tahliyesi sağlandı.

Polisin saatler süren çalışmaları sonucu ikna edilemeyen Mehmet K, çevreye ve ekiplere ateş açmayı sürdürdü. Bunun üzerine Eskişehir’den özel harekat ekipleri de bölgeye çağrıldı. Kapıların kilitli olması nedeniyle daireye giremeyen ekipler, camı kırarak girmeye çalıştı. Bu sırada evi yakmaya çalışan ve yaklaşık 6 saat teslim olmayan Mehmet K. tekrar ateş açtığı polislerin karşılık vermesiyle etkisiz hale getirildi.

Çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirtilen Mehmet K’nin cesedi, savcının incelemesinin ardından Söğüt İlçe Devlet Hastanesi morguna gönderildi.

15 yaşındaki beş çocuğa cinsel istismar iddiası: Bakanlığın haberi bile yokmuş!15 yaşındaki beş çocuğa cinsel istismar iddiası: Bakanlığın haberi bile yokmuş!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.