Ege Akersoy’dan yumruk savunması: Suudi Arabistan Bayrağı zannettim

İstanbul'daki Filistin'e destek mitinginde elinde 'hilafet' bayrağı taşıdığı iddia edilen İsmail Aydemir'e yumruk atmaktan yargılanan Ege Akersoy "Elindekini Suudi Arabistan bayrağı zannettim" dedi.

Gündem 15 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya müşteki İsmail Aydemir katılmazken avukatları Deniz Alp İmamoğlu, Funda Bıçak ile Tolga Taner mahkeme salonunda hazır bulundu. Ege Akersoy ile avukatı Ali Öztürk de duruşmadaydı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada Ege Akersoy Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden yeni mezun olduğunu söyledi.

Akersoy mahkemedeki savunmasında 31 Aralık’ta arkadaşında kaldığını, 1 Ocak’ta evine dönmek için Kadıköy’den vapura bindiğini belirterek “Vapurdan indiğimde tesadüfen oradan geçen ismini olay nedeniyle öğrendiğim İsmail beyin elinde Suudi Arabistan bayrağı olabileceğini düşündüğüm yeşil bir bayrak vardı, sallıyordu. O dönemde de Arabistan’da oynanması planlanan futbol maçında Arabistan ülkemizin kurucu liderinin ismi ve İstiklal Marşı’mızı yasaklamaya kalkışmıştı. Ben de bu olaydan dolayı rahatsız oldum” dedi.

‘Askerlerimiz şehit oldu’

Ege Akersoy o dönemde ayrıca 12 askerin şehit olduğunu ve babasının da asker olduğunu belirterek “Sen Türk değil misin, şu an hassas bir dönemden geçiyoruz. Şu anda şehitlerimiz varken Türk Bayrağı’nın taşınması daha doğru” dediğini söyledi.

Akersoy müştekinin “Sana ne? İstediğim bayrağı taşırım” dediğini, tartışma sırasında müşteki İsmail Aydemir’in yaklaşması nedeniyle kendisine vuracağını düşündüğünü ve savunma içgüdüsüyle yumruk attığını, başka bir şey yapmadığını ve olay nedeniyle pişman olduğunu söyledi.

Davaya konu davranışın kendisine yakışmadığını söyleyen Akersoy müştekiye yönelik ‘Tam bir Arap sevici, Arap kültürünü savunuyor’ dediğini hatırlamadığını kaydetti. Olayın müşteki ile kendisi arasında yaşanan münferit bir olay olduğunu belirtti.

‘Müvekkile isnat edilmez’

Ege Akersoy’un avukatı Ali Öztürk ise müvekkiline isnat edilen suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını kaydederek “Müvekkil sadece müştekiyle ve müştekinin duyabileceği şekilde konuşuyor. Ve atılan yumruğun ne amaçla atıldığı bilinmiyor. Olay yerinde halkın bir kesimi yoktur. Daha sonra yazılı ve sözlü medyada bazı haberler yapıldı. Bu olay olduktan sonra medyaya yansıyan şeyler müvekkile isnat edilemez” dedi.

19 Şubat’a ertelendi

Müşteki İsmail Aydemir’in avukatları ise müvekkillerinin fiziksel bir rahatsızlık olan omurga eğriliği olduğunu, elinde taşıdığı bayrağın yasadışı olmadığını ve herhangi bir terör örgütünün simgesini taşımadığını söyledi. Müşteki avukatları müvekkillerini ayrıca maddi ve manevi olarak yıprandığını savunarak Ege Akersoy’un cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme mütalaasını hazırlaması için dosyayı duruşma savcısına göndererek duruşmayı 19 Şubat’a erteledi.

Hilafet çağrısı, Cumhuriyet'e hakaret: Gözaltına alındıHilafet çağrısı, Cumhuriyet’e hakaret: Gözaltına alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.