Beyoğlu’nda görülmemiş zorbalık: Mekan sahibi tacizcilerle bir olup kadınları alıkoymaya kalkıştı

Beyoğlu'nda bir meyhanede üç kadın önce tacize uğradı. Mekandan çıkış yapmak isterken bir de işletme sahibi tarafından dövülen kadınlar, kamera kayıtlarının yayılmasıyla şikayetçi olabildi. İşletme mühürlenirken sahibi ve bir çalışan tutuklandı.

Gündem 3 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Mekanın güvenlik kameralarına yansıyan darp görüntüleri.

Olay, İstanbul Beyoğlu’nda Cihangir taraflarında bir meyhanede meydana geldi. Eğlenmeye gittikleri mekanda önce taciz edilip sonra darp edilen üç kadın, olay sonrasında şahıslardan şikayetçi oldu. Yaşanan olay güvenlik kameralarına kaydedilirken olayla ilgili tepki gösteren isimlerden biri de Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney oldu.

Mekanla ilgili daha önceden yapılmış şikayetler de sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medya fenomeni polisi vurmuştu: 'Dudakların çok güzel, sarıl bana' diye taciz etmişSosyal medya fenomeni polisi vurmuştu: ‘Dudakların çok güzel, sarıl bana’ diye taciz etmiş

Olay, üç kadın arkadaşın oturduğu masaya gelen görevlinin Yan masadan sizi beğenmişler, Şampanya ikram etmek istiyorlar” demesi ile başladı. Kadınların teklifi kabul etmedi ve hesabı istedi. Parayı ödedikten sonra gitmek isteyen kadınların kapı önünde önü kesildi. İçlerinden biri saçı çekilip yüzüne dizle vurulmak suretiyle darp edildi.

‘Masanızı değiştirelim hesabı onlar ödesin’

Halk TV’den Müslim Sarıyar’ın haberine göre, Arife İlayda K. (22), Hande E. (20) ve Yaren T.(23) adlı üç kadına önce mekanda oturdukları masanın yanındaki masadan laf atıldı. Bu durumdan rahatsız olan kadınlar mekanın güvenliğine durumu söyledi ve masalarının değiştirilmesini talep etti.

İddiaya göre bir süre sonra genç kadınların yanına gelen görevli Mehmet D. kadınların masa değiştirme talebini görmezden gelerek yan masadakileri işaret etti ve “Bunlar benim özel misafirlerim sizi beğenmiş, size şampanya göndermek istiyorlar” dedi. Kadınlar bu teklifi de reddederek masalarının değiştirilmesi talebini yineledi.

Taleplerini bir kez daha yerine getirilmeyen kadınlar hesabı isteyip kalkmak istediler. Beyanlarına göre kişi başı 475 TL tutmaz gereken hesap toplamda 10 bin TL geldi.

Bu kez hesaba itiraz ettiklerinde aynı görevli Mehmet D. kadınlara “Masanızı diğer masayla birleştirelim hesabınızı onlar ödesin” dedi. Bu durumdan rahatsız olan kadınlar, gerçek tutarın 10 bin TL olmamasına rağmen toplamda dokuz bin TL hesap ödeyerek mekandan ayrılmak istedi.

Mekandan çıkarlarken işletme sahibi Veysel T. tarafından önleri kesilen üç kadına Veysel T. , “Oturun adamlarla işte, hesabı zaten az verdiniz, yollamam sizi buradan” dedi.

Bu sırada Yaren T. adlı kadın diğer görevli Mehmet D. tarafından itilmeye kalkışıldı. Genç kadın kendisinin savunmak ve Mehmet D.’den kurtulabilmek adına Mehmet D.’ye tokat attı. Mehmet D., Yaren T.’nin saçlarından tutup çekerek diziyle yüzüne vurdu. Darp olayının tüm anları kameralara kaydedildi.

Yaşanan tüm olaylardan sonra mekandan zar zor ayrılan kadınlar tehdit de edildi. İlk başta herhangi bir delilleri olmadığı için şikayette bulunmayan kadınlar, ancak olayın kamera görüntüleri yayılınca şikayetçi olabildiler. Şikayetin ardından soruşturma başlatıldı.

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney: Mekan mühürlendi

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, yaşanan olaya X (eski adıyla Twitter) hesabı üzerinden tepki gösterdi.

Güney, “Beyoğlu kadınların özgürce ve güvenle yaşadığı, yaşayacağı, eğleneceği ilçedir. Öyle de kalacaktır. Konuyla ilgili hukuki ve idari süreçleri sonuna kadar takip edeceğiz, Kaymakamlığımız ve Emniyet güçlerimizle koordinasyon halinde bu rezaletin sorumluları hakkında gereğinin yapılmasını sağlayacağız. Konuyu şahsen takip ediyorum” dedi.

Güney daha sonra mekanın mühürlendiğini açıkladı: ”Kamuoyunda gündeme gelen, içinde ruhsatsız spa da bulunan malum işletme, emniyetten gelen yazı doğrultusunda güvenlik gerekçesiyle zabıtalarımız tarafından mühürlenmiştir. Beyoğlu, kadınların istediği saatte güvenle gezdiği, kimsenin “o saatte orada ne işin vardı” demeyeceği bir ilçe olarak kalacak. Huzur ve güvenlik ortamının bozulmasına müsaade etmeyeceğiz, müsamaha göstermeyeceğiz. Duyarlılık ve tepki gösteren esnafımıza, hakkından vazgeçmeyen kadınlara, suçluları yakalayarak adalete teslim eden emniyet güçlerimize ve Beyoğlu’na sahip çıkan tüm komşularımıza teşekkürler.”

Mekanla ilgili yapılmış önceki şikayetler

Yaşanan olayın ardından görüntülerin yayılmasıyla sosyal medyada geniş yankı bulan olayın yaşandığı mekan hakkında daha önce de çok kez şikayet yapılmış.

Mekana dair yapılan olumsuz yorumlar sosyal medyada gündeme geldi.

Yapılan şikayetlerden bazıları:

Tutuklandılar

Sosyal medyada da infiale neden olay sonrası şüpheliler gözaltına alındı, bunu İstanbul Valiliği duyurdu. İşletme sahibi V.T. ile görevli M.M.D. yakalandı ve şüpheliler verdikleri ifadelerinde suçlamaları kabul etmediler. Olayda herhangi bir laf atma veya yan masadan herhangi bir ikram söz konusu olmadıklarını savundular. Emniyette haklarında “Kasten yaralama” ve “Cinsel taciz” suçlarından işlem yapılan V.T’nin 12, görevli M.M.D’nin ise 13 suç kaydı ortaya çıktı. İşlemlerin ardından 2 şüpheli bugün kelepçeli olarak adliyeye sevk edildi.

İstanbul Valiliği’nin açıklamasını alıntılayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Gereği yapıldı-25. Kadına şiddet uygulamaya kalkan her kim olursa affetmeyiz! Eğer buna cüret eden olursa hukuk önünde hesabını verir” dedi.

İki şüpheli daha sonra tutuklandı.

Taksici tartıştığı kadın müşterisini darp ettiTaksici tartıştığı kadın müşterisini darp etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.