Dilan Polat savcısı: Telefonumu fotoğraflarım sızdırılmasın diye formatladım

HSK'nın hakkında üç ayrı soruşturma yürüttüğü sırada emekli olan Dilan Polat soruşturması savcısı Gökalp Kökçü müfettişlere teslim ettiği telefonu neden formatladığını "Fotoğraflarım sızdırılabilirdi" diye açıkladı.

Gündem 1 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Dilan Polat, yasadışı bahis, fenomenlere yönelik kara para aklama soruşturması gibi dosyalarla ismini duyuran savcı Gökalp Kökçü’nün dijital evrakına elkoydu. Elkoyma işlemi Kökçü hakkında yürütülen ‘sızıntı’ soruşturması nedeniyle yapıldı.

Savcı Kökçü İstanbul Anadolu Adliyesi’ndeki görevinden alınarak Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi savcılığına atanınca emekli oldu.

Emekli olmaya karar veren Kökçü’yle ilgili Hakimler Savcılar Kurulu HSK’da iki soruşturma sürüyordu. Kökçü’yle ilgili üçüncü soruşturma ise WhatsApp ağı kurarak yürüttüğü soruşturmalar hakkında bilgi sızdırdığı iddiasıyla başlatıldı. Bu soruşturmada görevli HSK müfettişi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 22 Ocak’ta yazı yazdı ve Kökçü’nün dijital evrakına el konmasını istedi.

Tutanak tutuldu: Formatlanmış

Sekiz gün bekleyen Kökçü 30 Ocak’ta eşi ve aynı zamanda avukatı olan İrem Kökçü aracılığıyla dijital evrakını HSK’ya teslim etti. Teslim işleminden sonra tutulan tutanak ise dikkat çekici. Tutanakta Kökçü’nün teslim ettiği telefonun formatlandığı, yani içindeki bütün verilerin silindiği belirtiliyor. Cumhuriyet gazetesinden Barış Terkoğlu’nun haberinde yer alan tutanakta şu ifadeler yer alıyor:

“… model cep telefonu eşi olan Avukat İ.K. tarafından 30.01.2024 günü saat 10.45’te Cumhuriyet BHSK Başsavcılığımız HSK Bürosu’na teslim edilmek üzere getirilmiş olup cep telefonu teslim alınmıştır. Cep telefonu içinde sim kart takılı olmadığı anlaşılmıştır. Bilgi Teknolojileri Kurumu’ndan gelen iletişim tespit raporunda yazılı IMEI numarası ile karşılaştırma yapılmak istendiğinde teslim edilen telefonun formatlandığı görülmüş ve başlangıç ayarları yapılarak telefon açılmıştır.”

Güz kararnamesi Anadolu Adliyesini biçti: Dilan Polat savcısı Erzurum'a gönderildiGüz kararnamesi Anadolu Adliyesini biçti: Dilan Polat savcısı Erzurum’a gönderildi

Kökçü’nün hakkında ‘sızıntı’ soruşturması yürütülürken telefonunu formatlayarak teslim etmesi şüphe uyandırdı.

Avukatı ve eşi İrem Kökçü aracılığıyla KRT TV’den Can Bursalı’ya konuşan emekli savcı telefonunu neden formatladığını şöyle açıkladı:

“Benim ve eşimin sosyal medyada ve basına yansımış fotoğrafı yok. Hakkımda HSK’da yürütülen soruşturmalar basına sızdırılıyor. Telefonumda benim ve eşimin fotoğraflarının da sızdırılma ihtimaline karşı önlem olarak formatlama işlemini yaptım.”

Kökçü kendisi hakkında linç kampanyası yürütüldüğünü ileri sürdü ve şimdi Yargıtay’da görev yapan eski Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın 6 Ekim 2023’te HSK’ya gönderdiği şikayet mektubuna atıf yaparak şunları söyledi:

“Sidar Demiroğlu’nu açığa almak zorunda kalanlar ve Can Tanrıyar’ın tahliyesine müdahale edemeyince tekerine çomak sokulan yargıda etkili bir grup beni sürekli haberlere konu ettirerek algı operasyonu yürütüyor.”

Polatların sürgün edilen savcısı: İtibar suikastına uğruyorumPolatların sürgün edilen savcısı: İtibar suikastına uğruyorum

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.