Güz kararnamesi Anadolu Adliyesini biçti: Dilan Polat savcısı Erzurum’a gönderildi

Merakla beklenen HSK güz kararnamesi çıktı. Türkiye'nin gündemine oturan Dilan Polat soruşturmasını yürüten savcı Erzurum'a gönderildi.

Gündem 22 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
HSK güz kararnamesi yayınlandı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) 1. Dairesi tarafından 2023 Yılı Adli ve İdari Yargıda Mazerete Dayalı Güz Kararnamesi çalışmaları tamamlandı. Buna göre, adli yargıda 480, idari yargıda 26 olmak üzere toplam 506 hakim ve savcının mazeretleri kapsamında görev yerleri değişti.

Dilan Polat savcısı Erzurum’a gönderildi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Dilan ve Engin Polat çifti, Tayyar Taylan Öz ve Özlem Öz çifti ve Tuzlaspor başkanı Mehmet Berzan İlhanlı hakkında da yasa dışı bahis soruşturmalarını yürüten Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından  Erzurum’a görevlendirildi. Bu değişiklikten  sonra Dilan Polat soruşturmasına atanacak savcısı merak konusu oldu.

Uçar’ın ekibine operasyon

Güz kararnamesi ekim ayından bu yana bekleniyordu. Ancak yargıdaki güç mücadelelerinden  dolayı aralık ayının 3. haftasına kaldı. Yayımlanan kararnamede en büyük darbe İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na vuruldu. Yargıdaki rüşvet konusuyla ilgili Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’na suç duyurusunda bulunan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı İsmail Uçar’ın en önemli çalışma arkadaşları bu kararnameyle Anadolu Adliyesi’nden uzaklaştı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekli Mesut Erdinç Bayhan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine getirildi. Yine Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Önder Yaman düz savcı olarak Bakırköy adliyesine atandı.

Çağlayan’a dokunulmadı

HSKya gönderilen dilekçelerle özellikle İstanbul Adliyesi’nde bir değişiklik  olacağı beklentisi doğmuştu. Ancak bunun tam tersi bu dilekçeleri HSK’ya gönderen  İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nda önemli değişiklikler olması dikkat çekti. İstanbul Adliyesi’nde ise çok önemli bir değişiklik yaşanmadı.

HSK Kararnamesiyle 506 hakim ve savcının görev yeri değiştiHSK Kararnamesiyle 506 hakim ve savcının görev yeri değişti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.