Başsavcılıkla savcılık arasında Hakan Ural sıkıntısı

İfade vermesi için çağrılan Hakan Ural'a polisler ulaşamadı, bunu da tutanak altına aldı. Ancak savcılık Hakan Ural'ın her gün televizyon programında olduğunu hatırlatıp gözaltı kararı verdi. Sıkıntı da tam bu noktada başladı.

Gündem 27 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Hakan Ural

Sosyal medyada sokak röportajları yapan Sema Boztemir, Hakan Ural’ın 26 Ekim 2022’de televizyonda kendisi hakkında söyledikleri yüzünden şikayetçi olmuştu. 10 Kasım 2023’te ise Hakan Ural’ı polisler cep telefonundan aradı ve ulaşamadıklarını tutanak altına aldı. 26 Aralık 2023’te polisler bu kez Beykoz’daki ikamet adresinde Hakan Ural’ı aradıklarını ama ulaşamadıklarını tutanak altına aldı. Oysa Hakan Ural hergün KanalD ekranlarında canlı yayında program yapıyor.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı 23 Ocak 2024’te Paşabahçe Polis Merkezi’ne bir yazı gönderdi ve Hakan Ural’ın ifadesinin alınmak üzere gözaltına alınmasını istedi. Savcılık polisin sürekli ulaşamadığını söylediği Hakan Ural’ın her gün Kanal D’de program yaptığını ifade etti. Savcılığın bu yazısından sonra polisler de Hakan Ural’ı sabah 05.00’te evinde gözaltına aldı. Ancak konu başsavcılığa iletilince gözaltı kararı kaldırıldı. Emniyet ve savcılık arasındaki krize neden olan gözaltı kararının ardından Ural ifadesini verdi.

Ural ifadesinde “Uzun yıllardır televizyon programlarında sunuculuk yapıyorum, şikayete konu olan tv programının içeriğini şu an hatırlamıyorum, şikayetçiyi de tanımam, programımızda güncel olaylarla ilgili spontane yorumlar yaparız. Yaptığımız her şey eleştiri sınırları dahilindedir ve eleştiriden ibarettir, müştekiyi tanımam, bilmem. Hiçbir şahsi husumetim yoktur” dedi.

Hakan Ural'ın Montrö ve Kanal İstanbul yorumları sosyal medyayı salladıHakan Ural’ın Montrö ve Kanal İstanbul yorumları sosyal medyayı salladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.