Engin Polat’a bir dava daha: Dokuz yıla kadar hapsi istendi

Hakkındaki kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla tutuklanan Engin Polat için haberleşme gizliliğini ihlal iddiasıyla yeni bir iddianame hazırlandı. Polat'ın dokuz yıla kadar hapsi talep edildi.

Gündem 30 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede müşteki Halil İbrahim Kalkan, sanık Engin Polat. Suç ise “haberleşme gizliliğini ihlal.”

İddianamede müşteki Kalkan’ın sanık Engin Polat’a ulaşmak amacıyla iş yerini aradığı, çalışanlara Polat’ı sorduğu belirtiliyor. Ancak bu telefon görüşmesinin telefon numarası görülecek şekilde Polat’ın çalışanları tarafından kayıt altına alındığı anlatılıyor. Engin Polat’ın bu görüntüleri sosyal medya hesabından müştekinin numarası görülecek şekilde paylaştığı aktarılan iddianamede “Olayla ilgili savunması alınan şüpheli suçlamayı kabul etmiştir. Tüm dosya kapsamı birlikte değerlendirildiğinde Engin Polat’ın müşteki ile kişiler arasındaki haberleşme içeriklerini hukuka aykırı olarak ifşa etmek ve müştekiye ait GSM bilgisinin yer aldığı görüntüleri paylaşmak suretiyle üzerine atılı suçları işlediğine dair kamu davası açmaya yeterli delil ve şüphenin elde edildiği anlaşılmıştır” deniyor.

İddianamede Engin Polat’ın ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’ ve ‘verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme’ suçlarından dört yıldan dokuz  yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun soruşturmasında Dilan Polat ve Engin Polat’ın aralarında olduğu 12 şüpheli 5 Kasım 2023 günü tutuklanarak Marmara Cezaevine gönderilmiş, Engin Polat daha sonra Çorlu Cezaevi’ne nakledilmişti.

Dilan Polat'ın kaderi: Kaldırıldığı hastanede annesini öldüren bir katille aynı koğuşa düştüDilan Polat’ın kaderi: Kaldırıldığı hastanede annesini öldüren bir katille aynı koğuşa düştü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.