Eşini 14 bıçak darbesiyle öldürmüştü: Savunması çok tanıdık

Eskişehir'de eşini 14 bıçak darbesiyle öldüren Atila Sarıhan, mahkemede bilindik bir savunma yaptı. Kıskançlık bahanesine sarılan Sarıhan, önce eşinin kendisini bıçaklamaya çalıştığını ileri sürdü.

Gündem 7 Ekim 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Eskişehir’de mart ayında Atila Sarıhan, 2 yıllık evli olduğu Rusya uyruklu Elena Samsanova’yı 14 bıçak darbesiyle öldürdü. Kadın yaşamını yitirirken Atila Sarıhan da tutuklanarak cezaevine gönderildi. Cinayete ilişkin iddianame de tamamlandı ve Atila Sarıhan’ın eşini 8’i ölümcül olmak üzere 14 kez bıçakladığı belirtildi. Atila Saruhan hakkında ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek kadın olan eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

14 bıçak darbesiyle katledilen Elena Samsanova.

Atila Sarıhan ise mahkemedeki ilk savunmasında eşini çok sevdiğini ileri sürerek kıskançlık bahanesine sığındı. Sarıhan “Eşimi öldürdüğüm doğrudur. Böyle bir olaydan dolayı çok pişmanım. Böyle olmasını istemezdim. Eşimi çok seviyordum. Eşimle 2019’da tanıştık. Tanıştığımızdan beri Elena’nın eski eşi Andrey bana onunla ilgili, ‘Orada geçici kalıyor, buraya dönecek, Elena’yı seviyorum, buraya geri dönecek’ gibi mesajlar atıp, rahatsız ediyordu. Elena’ya olay öncesinde boşanma davası açmıştım. Olaydan önce Rusya’ya gidip gelmişti. Eskişehir’e dönünce barıştık. Boşanma davasını çekmemi istedi ve ben de çektim.

Olay günü Elena’ya, benim adıma olan bir telefon hattı çıkardık. Akşam eve gidip, yemek yedik. Elena bulaşıkları yıkarken yatmaya gittim. Elena da geldi. Uyandığımda Elena’nın telefonuna mesaj geldiğini gördüm. Elena’ya telefonu açmasını söyledim. Kilidi açıp, telefona bakmadan lavaboya gitti. Mesajda bir iş makinesi fotoğrafı gördüm. Numarayı görüntülü aradığımda Andrey’in, Elena’nın Rusya’daki evinin yatak odasında olduğunu gördüm. Şoke oldum. Andrey, bana ‘Elena’yı seviyorum’ dedi. Andrey ile konuşurken Elena lavabodaydı. Telefonu Elena’ya götürdüm” dedi.

Lavaboya gittikten sonra eşinin Andrey’i görünce şaşırdığını ve kendisini ittiğini öne süren Sarıhan, kadına tokat attığını söyledi. Elena’nın mutfaktan aldığı bıçakla kendisinin üzerine yürüdüğünü ileri süren Sarıhan, “Engel olmaya çalışırken bıçak elimi kesti. Aramızda boğuşma oldu. Tırnaklarıyla boğazımı çizdi. Boğuşma sırasında bıçak karnına saplandı. Sonrasını hatırlamıyorum. Beni çok tahrik etti. Ağza alınmayacak şeyler söyledi” şeklinde savunma yaptı. Mahkeme heyeti, Sarıhan’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

Tanımadığı işçiyi denize atmıştı: O cinayete 25 yılTanımadığı işçiyi denize atmıştı: O cinayete 25 yıl

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.