Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın ölümlü kazaya karışan kızına dava açıldı

Beykoz'da ölümlü kazaya karışan Kızılay'ın eski Başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık hakkında dava açıldı. İlk duruşma 30 Ekim tarihinde görülecek.

Gündem 6 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Kerem Kınık ile kızı Fatma Zehra Kınık

İstanbul’un Beykoz ilçesinde 9 Temmuz’da meydana gelen kazada 17 yaşındaki Batın Barlas Çeki’nin ölümüyle sonuçlanan kazaya karışan Kızılay’ın eski Başkanı Kerem Kınık’ın kızı Fatma Zehra Kınık hakkında dava açıldı.

Fatma Zehra Kınık hakkında bir kişinin ölümüne, dört kişinin yaralanmasına sebep olduğu olayla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca “taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma” suçlarından iddianame düzenlendi.

Fatma Zehra Kınık’ın yargılanacağı davada ilk duruşma 30 ekimde.

Çadır satışıyla tanınan Kerem Kınık 'İyilik ve Merhamet Elçisi' olduÇadır satışıyla tanınan Kerem Kınık ‘İyilik ve Merhamet Elçisi’ oldu

Olay nasıl oldu?

Fatma Zehra Kınık Beykoz’a bağlı Kavacık Mahallesi’nde 9 Temmuz Salı günü saat 13.30 sıralarında arabasıyla giderken Yavuz Selim Öztürk’ün kullandığı motosiklete çarptı.

Çarpmanın etkisiyle motosikletteki sürücü ve yolcu yere düştü. Sürücüsüz motosiklet ise kaldırımdaki yayaların arasına daldı. Kazada motosiklet sürücüsü Yavuz Selim Öztürk, arkasındaki yolcu Batın Barlas Çeki ve kaldırımdaki iki yaya yaralandı.

Kazada yaralananlar hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan 16 yaşındaki Batın Barlas Çeki hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Kazanın ardından gözaltına alınan iki sürücü emniyetteki işlemleri sonrası Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Sürücüler savcılıktaki ifadelerinin ardından yüzde 50 kusurlu bulunmaları nedeniyle adli kontrol hükümleri uygulanması talebiyle sulh ceza mahkemesine sevk edildi.

Mahkeme her iki sürücüyü yurtdışına çıkış yasağı ve en yakın karakola imza atmayı içeren adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Konuya ilişkin o günlerde açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç dosyayla ilgili henüz bir bilgisinin olmadığını söyleyerek “Hatalı bir işlem varsa da bu itiraz yoluyla düzeltilebilecek bir durumdur” demişti.

Bir iktidar yetkilisi daha tepki verdi hala görevde: Yedi canlı Kerem KınıkBir iktidar yetkilisi daha tepki verdi hala görevde: Yedi canlı Kerem Kınık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.