Evsahibinden kiracıya 2 milyon TL’lik ‘evimden çık’ parası

Evsahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar gün geçtikçe derinleşirken İstanbul'da ilginç bir olay yaşandı. Göztepe Spor Kulübü'nün eski başkanı Fırat Yiğit, Bebek'teki evinden kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL teklif etti.

Gündem 10 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Ev sahipleriyle kiracılar arasındaki kriz derinleşirken bu kez bir evsahibinin kiracısını evden çıkarma yöntemi gündem oldu. Sözkonusu evsahibi Göztepe Spor Kulübü’nün eski başkanı Fırat Yiğit’ti. Yiğit, İstanbul’un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını evden çıkarmak istedi. Ancak kiracı bunu kabul etmeyince Yiğit, evden çıkması için 2 milyon TL teklif etti.

Sabah’tan Ömer Karahan’ın haberine göre; kiracı bu teklifi kabul edince, Yiğit’in denize sıfır apartmanın 2. katındaki 7 milyon dolar değerindeki dairesi de boşaltılmış oldu.

Evsahibi ile kiracılar arasında emlak piyasasındaki aşırı yükseliş sonrası ilginç olaylar yaşanıyor. Kimileri davalık olurken kimileri ise suç işliyor. Geçen günlerde bir evsahibi çıkarmak istediği kiracısının kişisel bilgilerini flört sitelerinde paylaşarak suç işlemişti. Öte yandan evsahibi ile kiracı arasındaki davalar da o kadar çoğaldı ki duruşma günleri 10 ay sonraya veriliyor. İstanbul Barosu Denetleme Kurulu üyesi avukat Dr. Yusuf Can Delipınar, Anadolu Adliyesi’nde ve İstanbul Adliyesi’nde benzer durumlar olduğunu belirterek “Özellikle kira uyuşmazlıklarının görüldüğü Sulh hukuk mahkemelerinde yeni açılan davalarda 9-10 ay sonrasına duruşma günleri verilmekte. Geçtiğimiz yıla göre yoğunluğun neredeyse iki katını aşacak şekilde arttığını söyleyebiliriz. Bu yoğunluk sebebiyle yargılamalar çok uzamakta, kira ilişkisi nedeniyle kişilerin hakkını elde etmesi neredeyse imkânsız hale gelmekte” demişti.

Evsahibinin cinsel tacizini kamerayla deşifre ettiEvsahibinin cinsel tacizini kamerayla deşifre etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.