Fatura ödeme merkezi vurgunu: Koca mahalleyi vurdu gitti

İstanbul Arnavutköy'de yıllardır aynı ödeme merkezinde faturalarını yatıran mahalleli dün borçları olduğuna dair uyarı kağıdıyla karşılaştı. Soluğu ödeme merkezinin önünde alan vatandaşlara kapı duvardı.

Gündem 7 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul Arnavutköy’deki Merkez Mahallesi’nde yaşayanlar önceki gün faturalarının ödenmediği uyarısı aldı. Evlere gelen bilgi kâğıdından bir şey anlamayan mahalleli ödeme merkezinin yolunu tuttu. Ancak fatura ödeme merkezi önüne geldiklerinde kepengin inik olduğunu gördüler, merkezin sahibine ulaşmaya çalıştıklarında da acı gerçekle karşılaştı. Dolandırıldık diyerek karakola başvurup şikayetçi olan mahalleli meğer faturalarını yıllardır aynı ödeme merkezine götürüyormuş. Yaklaşık iki ay önce fatura ödeme merkezinin el değiştirdiğini söyleyen mahalleli, faturaların o tarihten bu yana ödenmediğini bu son olay dolayısıyla öğrendiklerini anlatıyor.

Öte yandan ödeme merkezinin önünde beklemeye devam edenler de var ve bunlardan biri şöyle diyor: “Dolandırıldık. Ben kendimi bildim bileli ödemelerimi burada yapıyorum. Devretti arkadaş, ondan sonra da bu hale geldi.”

‘Yatırdık gittik’

Bir başka mahalleli ise “her seferinde yatırdık faturamızı ama ceza ve uyarı geldi. Cumartesi günü geldim buraya, adam buradaydı ve ben yatırdım faturaları dedi. Buradan giderken gördük” diyor. Faturasını bu ödeme merkezine yatıran bir başka vatandaş ise “Sürekli burada ödüyorduk. Burası garanti diye. İlk defa böyle bir şey başımıza geliyor. 365 lira ödedim” diye yakınıyor.

‘Yıllardır ödeme yaparız’

Bir başka mağdur da şöyle diyor: “Ben iki hafta önce faturalarımı ödedim. Ama bana elektrikçi ‘Bu faturanız ödenmedi’ dedi. Yıllardır burada ödeme yapıyoruz. 3 bin 200 lira ödeme yaptım. Geldik gördük ki kapatıp gitmiş. Hesabını kime soracağız. Sabah geldiğimde 20-30 kişi vardı; şimdi de var.”

Bu da bir başkası: “İki gün önce mesaj geldi ‘Elektriğiniz 5 gün içinde kesilecek’ diye. Olacak şey değil dedim. Geldim buraya baktım, beyefendi buradaydı. Bilgisayara baktım, geri geldim, 10 dakika içinde kayboldu gitti cumartesi günü. o günden beri mağduruz.”

Dilan Polat’la alay eden şarkıcı Banu Parlak’a ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla gözaltıDilan Polat’la alay eden şarkıcı Banu Parlak’a ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.