84 yaşında felçli kadına tecavüze kalkıştı: 10 yıla kadar hapsi istendi

Bursa'da felçli ve yaşlı kadının evine girip tecavüz etmeye çalışan Serkan Tutkun hakkında iddianame hazırlandı. Şüpheli hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Gündem 6 Şubat 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

N.T. isimli 84 yaşındaki kadın felçliydi ve Bursa’nın Orhangazi ilçesinde yalnız yaşıyordu. Geçen haziranda Kurban Bayramı’nın birinci günü kulakları işitmediği ve yürümekte zorlandığı için evinin kapısını açık bıraktı iddiaya göre; ziyaretine gelecek yakınlarını bekliyordu. 23 yaşındaki Serkan Tutkun’sa kapının açık olmasını fırsat bildi ve kadına doktor olduğunu, onu muayene edeceğini söyleyip içeri girdi.

Muayene bahanesiyle kadının kıyafetlerini çıkaran Serkan Tutkun kadına tecavüz e kalktı. Kadın direnmeye çalıştı ama Serkan Tutkun tokat atıp kadından para istedi. Olumsuz yanıt alınca da evin her yerini karıştırdı. Kadın bağırınca da korkup kaçtı.

N.T. yakınını arayıp emniyete gitti, şikayetinden sonra Serkan Tutkun tutuklandı.  N.T. ise olaydan 15 gün sonra beyin kanaması geçirip öldü.

Hakkında daha sonra ‘basit cinsel saldırı’, ‘kadına karşı basit yaralama’, ‘bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık’ suçlarından beş yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanacak olan Serkan Tutkun savcılık sorgusunda suçunu itiraf etti. Tutkun psikolojik tedavisi için kullandığı ilaçların parasını bulmak için hırsızlık amacıyla eve girdiğini öne sürüp şunları söyledi:

“‘Seni muayene edeceğim’ dedim ve altında bulunan şalvarını çıkardım. Bana ‘Ne yapıyorsun’ dediğinde, ‘Seni muayene ediyorum’ dedim. Kadına tokat attım, ellerimle bacaklarını okşadım, yüzünü öptüm. Ona sarılarak bağırmaması için ağzını elimle kapadım. Ancak kendi kıyafetlerimi hiç çıkarmadım. Kadın bana bağırmaya devam edince ben de ‘Bağırma, paran var mı’ diye sordum. Kurbanlık aldığını, parası olmadığını söyledi. O esnada evdeki çekmeceleri aradım. Para bulamayınca kaçtım.”

Orhangazi Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan tutuklu sanık SEGBİS ile katıldığı duruşmalarda da savcılıktaki ifadesini yineleyip pişman olduğunu söyledi. N.T.’nin geliniyse “Kayınvalidem bana evine yabancı bir şahsın girdiğini, kendisinin ağzını sıkı sıkı kapadığını, evin perdelerini örttüğünü ve aşağısında bulunan pijama ve iç çamaşırını indirdiğini, şahsın ‘Doktorum’ diyerek her tarafını ellediğini, kendisini öptüğünü, akabinde sarıldığını ve ‘Sana sarılıyorum, sen de bana sarıl’ dediğini anlattı. Ayrıca şahsın çekmeceleri karıştırdığını, herhangi bir şey bulamayınca tekrar üstüne çıktığını ve kendisini öpmeye devam ettiğini söyledi. Annem bu olay nedeniyle şok içindeydi, sürekli ‘Benim başıma bu da mı gelecekti?’ diyerek bacaklarına vuruyordu. Kayınvalidemin bize söylemiş olduğu bu sözleri kamera kaydına aldık. Bunları mahkemeye sunacağız. Kayınvalidem bu olaydan sonra toparlanamadı, zaten tansiyon hastasıydı ve olaydan 15 gün sonra beyin kanaması geçirerek vefat etti” dedi.

Mahkeme heyeti tahliye istemini reddettiği tutuklu sanık Tutkun’un akıl sağlığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına karar verip duruşmayı erteledi.

İki çocuk, iki gün, bir cehennem: Cezaevinde tecavüz ve işkenceİki çocuk, iki gün, bir cehennem: Cezaevinde tecavüz ve işkence

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.