Hafriyat kamyonu terörü: Polis, bekçi, siviller dahil 9 kişi yaralandı

İstanbul'un üç ilçesi dün gece hafriyat kamyonu terörüne sahne oldu. Polislerin 'dur' ihtarına uymayan kamyon sürücüsü, biri polis, ikisi bekçi toplam 9 kişiyi yaraladı.

Gündem 20 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Hafriyat kamyonları hemen her sene saçtığı dehşet nedeniyle Türkiye’nin gündemine giriyor. İnşaat alanlarına yakın mahalleleri adeta yaşanmaz hale getiren hafriyat kamyonlarını özellikle İstanbul’daki ara sokaklar dahil tüm yollarda görmek mümkün. 2018 yılında yaptığı kazalarla gündeme gelen hafriyat kamyonları hakkında CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, kaç kaza meydana geldiğini CİMER’e sormuştu. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürü Ali Çelik’in imzasıyla verilen yanıta göre; 1 Eylül 2018 – 31 Aralık 2018 tarihleri arasında hafriyat kamyonlarının 67 ölümlü veya yaralanmalı trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 2 kişi olay yerinde öldü, 104 kişi de yaralandı. Öte yandan bu cevaptan bir gerçek daha ortaya çıktı. Kaza tutanaklarında ‘hafriyat kamyonu’ ayrımı 1 Eylül 2018’den önce yapılmıyordu. İlerleyen yıllarda da hafriyat kamyonları yine karıştıkları kazalarla günlük yaşamı tehdit etmeye devam etti ve bunun bir örneği dün gece Maltepe’de yaşandı.

Bir gecede 3 ilçeyi karıştırdı

Dün saat 02.00 sıralarında polis ekipleri Sancaktepe’de uygulama yapıyordu ve bir hafriyat kamyonu kontrol noktasına yaklaştı. Polislerin ‘dur’ ihtarına uymayan hafriyat kamyonu Maltepe’ye bağlı Büyükyalı’ya kadar kaçtı, burada da hem park halindeki emniyet aracına hem de otomobillere çarptı. Biri polis, biri de bekçi olmak üzere 2 kişi ağır; biri bekçi, 6’sı da sivil olmak üzere toplam 7 kişi ise hafif yaralandı. Kaçan sürücüyü bu kaza da durduramadı ve Ataşehir’e kadar kovalamaca devam etti.

30 kilometre kaçan kamyon ateş edilerek durduruldu.

Ataşehir’de polis ekipleri tarafından açılan ateşle durdurulan hafriyat kamyonu sürücüsünün 22 yaşındaki Sezgin Açık olduğu ortaya çıktı. İddiaya göre Sezgin Açık, uyuşturucu madde etkisindeydi ve ailesiyle kavga etmişti. Kavga ettikten sonra hafriyat kamyonunu alan sürücü, önce ailesinin aracına çarptı sonra İstanbul’u karıştırdı.

Sancaktepe’den kaçmaya başlayan Sezgin Açık’ı polislerin açtığı ateş durduramadı. Bu kez de açılan ateş sonucu sıkışan aracının içinden koşarak kaçmaya çalıştı ama gözaltına alındı. Denetim noktasında GBT için araçtan inerek kazadan son anda kurtulan Muhammed Kurt, “Saat 01.30 sıralarında işten geliyorduk Kadıköy’den 02.00 gibi buradaydık. Polis ekipleri çevirme yapıyordu. Biz kimlik vermek için araçtan indik. Büyük bir tane hafriyat kamyonu, sahil yolundan hızlı bir şekilde geliyordu. Geldi ilk önce bizim aracımıza vurdu sonra ekip otosuna vurdu. Olaylar böyle gelişti. Sonra bizim arabamızı köprünün altından buraya kadar sürükledi. Arabanın içinde 3 kişiydik, arabadan o esnada GBT yapılması için inmiştik” dedi.

Öte yandan Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Sezgin Açık’ın sosyal medya hesabından sık sık hafriyat kamyonlu paylaşım yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul’un 3 ilçesini karıştıran hafriyat kamyonunu kullanan Sezgin Açık.

Aynı fabrikanın 3 işçi servisi otobüsü zincirleme kaza yaptı: 36 yaralıAynı fabrikanın 3 işçi servisi otobüsü zincirleme kaza yaptı: 36 yaralı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.