Hırsızların planı şoke etti: Bu da ‘La Casa De Kocaeli’

Kocaeli’de bir AVM’deki kuyumcuda filmleri aratmayan bir soygun yaşandı. Çatıdaki havalandırma boşluğundan kuyumcuya giren soyguncular 3 kilo 750 gram altın, 50 bin dolarlık pırlanta, 10 bin dolar, 5 bin euro ve 120 gram külçe altını çaldı.

Gündem 11 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Kocaeli’de ünlü televizyon dizisi “La Casa de Papel”i anımsatan bir kuyumcu soygunu oldu. Soyguncular dört kiloya yakın altın, para ve ziynet eşyası çalıp kayıplara karıştı.

Kocaeli’de bir alışveriş merkezinde bulunan kuyumcu dükkânı önceki gün soyuldu. Kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişiler gece saatlerde Sanayi Mahallesi’nde bir AVM’deki kuyumcu dükkanına çatıdaki havalandırma boşluğundan girdi.

Dükkan alarmının çalması üzerine alışveriş merkezi güvenlik görevlileri ve iş yeri yetkilileri dükkana geldi. Dükkan kepenginin açılmadığını tespit edip herhangi bir olumsuzluk olmadığına kanaat getiren güvenlik görevlileri ve iş yeri yetkilileri dükkandan ayrıldı. O esnada dükkanda olan kişi veya kişiler ise ziynet eşyaları çaldı. Girdikleri havalandırma deliğinden bu sefer dışarıya çıkan kişi veya kişiler kayıplara karıştı.

Sabahleyin dükkanı açmaya gelen çalışanlar bazı ziynet eşyalarının yerinde olmadığını fark etti ve polisi arayarak durumu haber verdi.

Olay yerine gelen polis çatıya çıkarak havalandırma boşluğunu inceledi. Daha sonra dükkanın içerisindeki parmak izlerini belirlemek için çalışma yapıldı.

Polis ekipleri soyguncuları bulmaya çalışırken kuyumcudan ne kadar ziynet ve para çalındığı da ortaya çıktı. Soyguncuların kuyumcudan 3 kilo 750 gram altın, 50 bin dolarlık pırlanta, 10 bin dolar, 5 bin euro ve 120 gram külçe altın çaldığı öğrenildi. Hırsızlık olayına ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Soygunun yapılış biçimi ünlü soygun dizi La Casa De Papel’i akıllara getirdi. Sosyal medya kullanıcıları soygunla ilgili “La Casa De Kocaeli” yorumları yaptı. Ünlü dizide bir suç dehası planını uygulamak üzere polisi ustalıkla yönlendirirken sekiz hırsız rehine de alarak kendilerini İspanya Kraliyet Darphanesine kilitler ve darphaneyi soyar.

Banksy hırsızları yakalandıBanksy hırsızları yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.