Gizemli hayırsever: Depremzedelerin 40 bin TL’lik veresiye defterini silip kayıplara karıştı

Hatay’ın Payas ilçesinde gizemli hayırsever bir bakkaldaki 13 kişinin veresiye defterindeki 40 bin TL’lik borcunu ödeyip kayışlara karıştı: "Gerçekten zor bir süreçteyiz. Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş."

Gündem 26 Ekim 2024

6 Şubat 2023’teki deprem felaketinde 24 bine yakın insanın hayatını kaybettiği, yüz bine yakın binanın yıkıldığı Hatay’da yaralar hala tam olarak sarılabilmiş değil. Kent sakinleri aradan geçen zamana rağmen hala normalleşemediklerini belirtirken, Payas ilçesinden “İnsanlık ölmemiş” dedirten bir haber geldi. 

Gizemli hayırsever, 36 yaşındaki Abdurrahman Öztürk’ün işlettiği bakkalda 13 kişinin 40 bin TL’lik borcunu ödeyip kayıplara karıştı. Esnaf, yaşadığı mutluluğu şöyle anlattı:

“Bir hayırsever tarafından toplamda 13 kişinin borcu olmak üzere 40 bin TL borçları ödendi. Bu ödenen borçlar durumu iyi olmayanlar, ödemekte zorlananlar ve evleri kira olanlar özellikle seçildiler. Bu hayırseverimiz hiçbir şekilde de ismini ve görüntüsünü de vermek istemedi.

Hepsine tek tek söyleyeceğim, borçları ödenen kişilere de gizli olarak borçlarının ödendiğini belirteceğim. Borçlarının ödenmesine benim sevindiğim kadar, onların da sevineceğini biliyorum. Gerçekten zor bir süreçteyiz. Kul sıkışmayınca Hızır yetişmezmiş.”

Abdurrahman Öztürk.

‘Bana da ilaç gibi geldi’

Meslek hayatında ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını dile getiren adam, şöyle devam etti:

“13 kişinin borcunun bir anda ödenmesi bana da ilaç gibi geldi, borçları ödenen kişilere de öyle geleceğinden eminim. Ben de yarın borçlarımı ödeyeceğim, ben de rahatlayacağım. Bir hayırseverin tek seferde veresiye defterindeki 13 kişinin 40 bin TL’lik borcunu kapatmasıyla ilk defa karşılaştım.”

Depremde ölen annesinin yüzüğünü kaybetti, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı 'devreye girdi'Depremde ölen annesinin yüzüğünü kaybetti, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı ‘devreye girdi’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.