İş yerinde yaraladığı ortağını saklandığı manavda öldürdü

Ankara'da bir iş yerinin ortakları arasında çıkan kavga kanlı bitti. Azerbaycan uyruklu Şamil Xalıd'e kendi iş yerinde ateş eden Ahmet Dikbaş, yaralı adamı sığındığı manavda öldürdü. Cinayete aynı cadde üzerindeki esnaf da şahit oldu.

Gündem 2 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde önceki gün tütün mamulleri satılan bir iş yerinde ortaklar arasında kavga çıktı. İş yerinin sahiplerinden Ahmet Dikbaş burada Azerbaycan uyruklu ortağı Şamil Xalıd’i silahla kasığından yaraladı. Can havliyle aynı cadde üzerindeki bir manava sığınan Xalıd, Ahmet Dikbaş’tan burada da kurtulamadı. Manava giren Ahmet Dikbaş, Xalıd’e üç el daha ateş etti ve yaralı adam kalbine isabet eden kurşunla yere yığıldı.

Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Xalıd’i hastaneye kaldırırken Ahmet Dikbaş da polise teslim oldu. Hastanedeki tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitiren Xalıd’in eski ortaklarından Mirzahan Ş., çok üzüldüğü Xalıd’in sevinen bir esnaf olduğunu söyledi. Mirzahan Ş., olayın Şamil Xalıd’in kendi hisselerini başka birine devretmek istemesine Ahmet Dikbaş’ın karşı çıkması üzerine yaşandığını anlattı.

Olay sırasında aynı cadde üzerinde olan mahalleli Yusuf Berke Doğan ise “Arkadaşlarımızla oturuyorduk. Birden 4 el silah sesi duyduk ve kendimizi yere attık. Etrafta çocuklar da vardı. Çok şükür onlara bir şey olmadı. Kalkıp olay yerine geldiğimizde Şamil’in yaralı olarak yerde yattığını gördük. Kendisini tanırım, Demetevler’de esnaftır. Rahmetli olmuş, ailesine sabır diliyorum” dedi.

Palu ailesi tahliye edildi: Davada tek tutuklu kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler