Hani sağ yanak sol yanak: Despot ve papaz İstanbul’da kilisede yumruklaştı

İstanbul Arnavutköy Taksiarhis Rum Ortodoks Kilisesi'nde despot ve papaz kavga etti. Yumruklaşmaları kameralara da yansıdı ve taraflardan biri şikayetçi oldu. 10Haber'e konuşan yönetim kurulundan Hanutoğlu 'Çok ciddi bir durum yok' dedi.

Gündem 5 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İstanbul’da Boğaz kıyısındaki tarihi semt Arnavutköy’ün tarihi Taksiarhis Rum Ortodoks Kilisesi’nde iki din görevlisi yumruk yumruğa kavga etti. Kavga kameralara da yansıdı; görüntülerdeki iki kişi de kilisede çalışan din görevlisiydi. Birinin adı Archimandrite Chrysanthos, diğeri Metropolit Athenagoras’tı. İkisinin arasında daha önce de anlaşmazlık vardı ve kavga sırasında kameraların çektiği noktada sözlü bir tartışmaya girmeden direkt kavgaya tutuştukları görüldü.

Kavganın çıkış nedeni tören saatiyle ilgili bir saatlik anlaşmazlıktı. Archimandrite Chrysanthos törenin saat 15.00’te yapılmasını, Metropolit Athenagoras saat 16.00’da yapılmasını istiyordu. Bu saat anlaşmazlığının yol açtığı fiziki kavga birinin araya girmesiyle son buldu, konu artık adli makamlarda.

Kilisenin yönetim kurulu üyesi Mihail Hanutoğlu 10Haber’e “Çok basit bir şey, kendi aralarındaki anlaşmazlıkla alakalı. İçlerinden biri şikayetçi oldu zaten, bırakalım da yargı karar versin. Kilise ayin saatleriyle alakalı bir durum tartışma nedeni de. Çok ciddi bir şey değil” dedi.

Muhtar kavgaları seçimi birbirine kattıMuhtar kavgaları seçimi birbirine kattı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.