İYİ Partili vekilin lüks çakarlı araç şovu tepkilerle bitti: ‘Çocuklar mutlu olsun diye’ yapmış

Çakarlı araçlar uzun süredir gündeme gelmemişken İYİ Partili vekil Mehmet Mustafa Gürban'ın bir paylaşımı sonrası yeniden gündemde. Tepkilerden sonra paylaşımını silen Gürban yaptığı açıklamada 'bu kadar iyi olamaz diyorlar' dedi.

Gündem 18 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Çakarlı araçlar Türkiye gündeminde her zaman tartışma konusu. Trafikte geçiş üstünlüğüne sahip olan araçlarda bulunan çakar ve tepe lambası Kasım 2019’dan beri yalnızca “devletin en üst protokolü”nde bulunan kişilerce kullanılabiliyor. Kalan meslek gruplarına mensup vatandaşların kullanımı yasak.

Ancak getirilen kısıtlamalara ve çakarlı araç kullanımının trafikte “ağır kusur” olarak nitelendirilmesine rağmen uygulamanın önüne geçilebilmiş değil.

Bir süredir gündemde olmayan çakarlı araç dosyasını İYİ Parti Gaziantep Vekili Mehmet Mustafa Gürban yeniden açmış bulundu.

Çakarlı araç, İçişleri logolu sahte kart: 'AK Gençlik Ocakları' yöneticisi tutuklandıÇakarlı araç, İçişleri logolu sahte kart: ‘AK Gençlik Ocakları’ yöneticisi tutuklandı

İYİ Parti Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban X hesabından çakarlı lüks araçlarını gösteren bir video paylaştı. Gelen tepkilerin ardından paylaşımını hemen silen Gürban üç ay önce Ümit Özdağ’a lüks araçlara binmemesi için ‘tavsiyede’ bulunmuştu. Yine X hesabından yaptığı paylaşımda “önce milliyetçi partiler gençlere örnek olacak” diyen Gürban, şu ifadeleri kullanmıştı:

Gürban’ın üç ay önceki paylaşımı.

Gürban’ın X’te yaptığı paylaşıma yine X hesabından cevap veren Özdağ da şu ifadeleri kullanmıştı:

“İYİ Parti milletvekili Mehmet Mustafa Gürban bana beyaz Toros hediye edecekmiş. 2007 marka Mercedes’e binen biri olarak beyaz Toros’u seve seve kabul ederim. Üstelik Beyaz Toros’a çok bindim. Polis Akademisi’ne derse giderken beni evden hep bir beyaz Toros alırdı. Güneydoğu Anadolu’da polis arkadaşlar beni araştırmalarım sırasında beyaz Toros ile çok dolaştırdı. Beyaz Toros bu vatan için can ve kan verenlerin de bindiği bir araçtır. Ancak bana hediye verecek olan namusu ile para kazandığını bilmeliyim. Milletvekilliği satın alanların bana hediye edebilecekleri bir şey olamaz.”

Taksit taksit açıklıyor: Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği 2 bakanlığı daha söylediTaksit taksit açıklıyor: Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği 2 bakanlığı daha söyledi

Gürban’ın sahip olduğu aracın en az dört milyon lira civarında olduğu belirlendi.

Kendisine gelen eleştirilere cevap veren Gürban açıklaması şöyle:

“O araçlar toplantıya katılmak üzere Aşti’ye gelen vatandaşları almaya giderken ve dönüşte çekilmiş bir video idi. Aşti’den vatandaşları almaya gittim ve getirdim, şoför bile göndermedim kendim gittim aldım getirdim.

Ama maalesef vekil olunca her türlü evirip çevriliyor haber ediyorlar. Sabah bu araçlara binen hiç tanımadığım vatandaşlar/kişilerde şâhittir.

Önemli değil, ben verdiğim sözü tuttum. O çocuklara güzel bir anı yaşattım.

Gürban’ın paylaştığı konvoy videosu.

‘Bu kadar iyi olamaz diyorlar’

Hep altında bir şey arayacaksınız. Çünkü kalbiniz kötü, size hep kötülük yapmışlar, iyi davranmamışlar bu kadar iyi olamaz diye içinizden geçiyor hep. Ama gerçek şu ki, evet gerçekten bu kadar iyi .

Eğer sizin haber yapıp dediğiniz gibi olsaydı, ben böyle bir videoyu çok daha önceden de çeker paylaşırdım ki niye paylaşayım böyle bir şeyi ama oradaki amacı geçmiş mesajı bilmediğiniz için başka bir yere bağlamışsınız.

Bunu bile düşünmeden saldırmak için haber yazmışsınız ama boş iş. Ben üç bin kişinin duasını almışım.

Bir daha toplantı yaptığımda söz veriyorum yine çakarlı araçlarımı (devlet malı değil, mazotu da cebimden ödedim ödüyorum)
Aşti’de beni görmeye gelen gariban Anadolu çocuklarını alıp yanıma getirmeye göndereceğim.

Peki neden şöyle haber yapmamışlar?

“GÜRBAN araçlarını gönderip, daha önce hiç tanımadığı görmediği vatandaşları/aileleri ve çocuklarını bizzat Aşti’ye  giderek, Aşti’den çocukları alıp hoş bir anı yaşattığı konvoyu paylaştı.“

Yapamazlar.  Kalpleri kötü.

Benim yaptığımı algılayamıyorlar veya bu kadar iyi olamaz diyorlar.

Alışmışlar kötüye.

Geçen senede Ankara’da engelliler derneğinin düzenlediği festivale katılmıştım. Orada reklam olsun katılım olsun engelliler para kazansın diye mangalda pişirir gibi video çekmişlerdi.

Bir baktım akşamına “Vekilin mangal keyfi” diye haber yapmışlardı.

Maalesef durum bu, alışacağız.”

*Metnin tamamı ve yapılan yazım yanlışları Gürban’ın kendisine aittir. Yazıldığı gibi alıntı yapılmıştır. 

Muhtar adayından mafya danışmanına kadar herkes ‘çakarlı’Muhtar adayından mafya danışmanına kadar herkes ‘çakarlı’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.