Muhtar adayından mafya danışmanına kadar herkes ‘çakarlı’

Takıldığı otomobillere trafik ve kontrollerde geçiş hakkı tanıdığı için sadece belli devlet yöneticilerine verilmesi gereken ‘çakar’lar el el geziyor. Pendik muhtar adayında da var, ‘mafya danışmanı’nda da…

Gündem 28 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Son yıllarda çakarlı araçlar herkesin şikayet ettiği bir sorun haline geldi. 2019’da konuyla ilgili düzenleme gelmişti. Buna göre ambulans, itfaiye, polis, AFAD, yol yapım araçları çakar kullanımında serbest bırakıldı. Bunlar haricinde cumhurbaşkanı, bakanlar, milletvekilleri ve siyasi parti liderlerinin araçlarının da geçiş üstünlüğüne sahip oldukları gerekçesiyle çakar kullanabilecekleri belirtildi. Getirilen bu düzenlemeye karşın çakar kullanımının önüne geçilemiyor. Üstelik çakarlı araç kullanımı artık bir tür ‘siyasi şov’ malzemesine de dönüştü.

Son örnek bir muhtar adayından geldi.

Pendik’teki Velibaba Mahallesi’nin muhtarı olan ve 31 Mart seçimlerinde tekrar aday olan Şükrü Aydemir, dün içinde çakarlı araçların da bulunduğu konvoyuyla oy istedi. Sosyal medyada tepki çeken görüntüler üzerine Pendik Kaymakamlığı konvoydaki usulsüz çakarlı araçlara işlem yapıldığını açıkladı.

Kaymakamlık açıklaması şöyle: ”Sosyal medya mecralarında paylaşılan görüntülerde, hali hazırda Velibaba Mahallesi muhtarı ve muhtar adayı olan Şükrü Aydemir’in, içerisinde çakar tertibatı da bulunan lüks araçlarla konvoy yaptığı görülmüştür. Emniyet birimlerimizin konuyla ilgili yaptığı uygulama sonucunda; görüntülerde kullanılan araçlardaki çakar tertibatının sonradan usulsüz olarak eklendiği tespit edilmiştir. Söz konusu araçlardaki tertibat sökülerek, araç sahiplerine idari para cezası uygulanmış ve TCK 179/3 (Trafik güvenliğini kasten tehlikeye düşürmek) maddesinden adli işlem başlatılmıştır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir.”

‘Çakıcı’nın danışmanıyım’ diyen ‘AK Gençlik Ocakları’ yöneticisi de çakarla geziyor

Alaattin Çakıcı’nın ‘danışmanı’ olduğunu söyleyip daha sonra yalanlanan Ferhat Aydoğan da ‘AK Gençlik Ocakları’nın başkan yardımcısı olarak çakarlı araç gezileriyle gündeme gelmişti. Aydoğan da çakar takma izni almadığını belirterek şunları söyledi: ”Çakar takmak için bize kimse izin vermedi. Çakarla ilgili gerekli izinler için İçişleri Bakanlığı’na bir hafta önce müracaat yapmıştık. Seçim sürecindeyiz, AK Gençlik Kolları Başkan Yardımcısıyım ve programlara gidiyoruz. Belediye başkanlarının, yardımcılarının ve adaylarının da çakarları var. İftar vakti, programlara gecikmeyelim, insanları bekletmeyelim diye yapılan bir şey bu. İçişleri Bakanlığı’nın izni olmadan taktık.”

Aydoğan’la ilgili haberimizi okumak için tıklayabilirsiniz.

Beş milyonluk çakar cezası: Bir ayda 807 kişi yakalandıBeş milyonluk çakar cezası: Bir ayda 807 kişi yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.