‘Jigolo sitelerine üye olmuşsunuz’ operasyonu: 5 gözaltı

İstanbul Esenyurt'taki iki rezidans dairesine operasyon düzenlendi. Polisler düğmeye çağrı merkezinden gelen bir ihbar sonraso bastı ve beş kişi gözaltına alındı.

Gündem 8 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Beş kişi dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alındı.

Bir kişi 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı ve kendisine  “Jigolo sitelerine üye olmuşsunuz. Borcunuzdan dolayı haciz başlatacağız. Söylenen miktarda parayı yatırırsanız icrayı durdururuz” dendiğini söyledi. Bu Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne bildirilince soruşturma başlatıldı.

Polis yaptığı çalışmada şüphelilerin Esenyurt’ta 2 lüks rezidans dairesini kiralayarak çağrı merkezi haline getirdiğini tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptıkları baskında biri kadın toplamda beş şüpheliyi gözaltına aldı.

Evde yapılan aramada çok sayıda bilgisayar, bir miktar uyuşturucu madde, ruhsatsız av tüfeği, 8 bin vatandaşa ait kişisel bilgiler ele geçirildi. Asayiş şube müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şüpheliler 25 yaşındaki H.B. (25), 22 yaşındaki D.E., 22 yaşındaki H.Ö., 21 yaşındaki M.Ç. ve 23 yaşındaki O.O. adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin vatandaşlara ait kişisel bilgileri nasıl ele geçirdiği ile ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğü öğrenildi.

Bu da 'Denklik Belgesi' dolandırıcı çetesi: 30 gözaltı varBu da ‘Denklik Belgesi’ dolandırıcı çetesi: 30 gözaltı var

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.