Sosya medya fenomeni Ece Ronay’a örgüt suçlaması

Sosyal medya fenomeni Ece Ronay dün eski eşinin işyerinin kurşunlamasıyla ilgili gözaltına alındı ve ifade verdi. Ronay suçlamaları reddederken diğer şüpheliler yurt dışında yaşayan birinin azmettirici olduğunu söyledi.

Gündem 18 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Ece Ronay eski eşi Mehmet Bilir’in iş yerini kurşunlattırmaya azmettirmek suçlamasıyla gözaltına alındı.
Aynı soruşturma kapsamında Ronay’la birlikte beş kişi daha yakalandı.

Ronay’a örgüt suçlaması

Savcılığa sevk edilen Ronay hakkındaki soruşturmanın suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek veya üye olmak, tehdit, kasten yaralama, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması suçlarını kapsadığı öğrenildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adliyesi’ne sevk edilen Ece Ronay ve dört şüpheli Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunda ifadesi alınmak üzere savcılığa götürüldü. Yaşı küçük bir şüpheli ise Çocuk Suçları Soruşturma Bürosu’na sek edildi.

Kaan Akkuş’un adını verdiler

Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı.
İş yerlerine saldırı düzenleyen şüphelilerin kendilerini azmettirenin Kaan Akkuş olduğunu itiraf ettiği, Ece Ronay’ın ise hakkındaki bütün iddiaları reddettiği öğrenildi.

Adli kontrolle serbest

Ece Ronay’ın eski eşi Mehmet Bilir’in Pendik ve Kocaeli’nde işyerlerinin kurşunlanması ile ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 6 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından mahkemeye sevk edilen Ece Ronay ve Berat Elmacı adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Mehmet Sedat Atılgan, Serhat Gögmen ve Uğur Elmacı, ‘silahla tehdit’ ve ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçlarından tutuklanarak ceza evine gönderildi. Suça sürüklenen R.E.’nin işlemleri ise gece boyu sürdü.

Ne olmuştu?

Ece Ronay eski eşi Mehmet Bilir’nin iş yerini kurşunlattığı iddiasıyla gözaltına alınmıştı.
Ronay’la birlikte Bilir’in iş yerini kurşunladığı tespit edilen beş kişi daha yakalanmıştı.
Ece Ronay’a ait cep telefonları, tablet ve dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazlar, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’ndeki uzman ekiplerce inceleme altına alınmıştı.
Ronay ile tetiği çeken şüphelilerin bağlantısı araştırılıyor.
Aralık ayı başında da Ece Ronay’ın Kocaeli Gebze ve İstanbul Kadıköy’deki güzellik merkezlerine silahlı saldırı düzenlenmişti.
Emniyete başvuran Ronay saldırılarla ilgili şikayetçi olmuştu.

Fenomen Ece Ronay eski eşinin mekanını kurşunlatmaktan gözaltındaFenomen Ece Ronay eski eşinin mekanını kurşunlatmaktan gözaltında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.