Böyle canavarlık görülmedi: İki kez kadın öldürdü serbest kaldı, üçüncü cinayetten yargılanıyor

Manisa'da yaşayan Necati Akpınar, ilk iki eşini öldürdüğü için tutukluydu ama Kovid-19 izniyle serbest kalmıştı. Çıkınca bir kez daha evlenen katil, bir kadın daha öldürdü ve otopsi raporuna göre kadını işkenceyle öldürdüğü saptanan Necati Akpınar hakkında müebbet istendi.

Gündem 25 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki Necati Akpınar 1984 yılında eşi Emine Akpınar’ı bıçaklayarak öldürmüştü. Akpınar 2003 yılında bir kez daha evlenmiş, bu kez de ikinci eşi Fatma Akpınar’ı ütüyle yakarak katletmişti. Bu olaydan sonra tutuklanan katil bu iki kadını öldürmesine rağmen 2020 yılında Kovid-19 izni kapsamında şartlı tahliye edilmişti. Tahliyenin ardından dini nikahla bir evlilik daha yapan Necati Akpınar yine eşini öldürdü.

Geçen yıl 31 Aralık’ta Alev Sevindik eşiyle birlikte karakola gidince ortaya çıktı cinayet. Alev Sevindik Necati Akpınar’ı ihbar etmiş, onun baba evinin 50 metre ilerisinde metruk bir eve Mutlu Menekşe’yi gömdüğünü söylemişti. Metruk eve giden polisler Mutlu Menekşe’nin cesedini bulmuştu. Kadının başında darp izi vardı ve ceset Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Necati Akpınar ise gözaltına alınıp sonra tutuklanmıştı.

Adli Tıp Kurumu Mutlu Menekşe hakkındaki raporu tamamladı ve raporda kadının vücudunda 2. ve 3. derece yanıklar, çeşitli morluklar, omurunda kırık, beyninde kanama ve böbrek ile akciğerinde enfeksiyon tespit edildi. Menekşe’nin işkenceyle öldürüldüğü otopsi raporuyla kanıtlanırken Manisa 1. Ağır Ceza Mahkemesi de üç kadının katili hakkındaki iddianameyi bu raporla tamamlamış oldu.

Necati Akpınar’a ‘eziyet çektirerek kadına karşı kasten öldürme’ suçlamasıyla dava açıldı, hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Menekşe’nin zanlı Akpınar’dan dövülerek ve vücudunda yanıklar oluşacak şekilde eziyet gördüğü ve boyun omur kırığının olduğuna dikkat çekilen iddianamede “Maktul üzerinde yapılan ölü muayene ve otopsi tutanağında maktulün vücudunda yaygın yanıkların bulunduğu, darp cebir izlerinin ve omur kırığının mevcut olduğunun tespit edildiği, otopsi raporunda maktulün, maruz kaldığı künt travma ile yanığa bağlı olarak yaralanması neticesinde vefat ettiğinin tespit edildiği anlaşılmıştır. Neticede maktulün bu yaralanmalara bağlı olarak vefat ettiği, şüphelinin mezkur eylemiyle eziyet çektirerek kadına karşı kasten öldürme suçunu işlediği anlaşılmıştır” dendi.

Hastane otoparkında kadın cinayeti: Kendini de vurduHastane otoparkında kadın cinayeti: Kendini de vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.