Kayınvalidesini eşini korumak için öldürdüğünü söyledi

Muğla'da kayınvalidesini öldüren Ali Murat Tutlu, ifadesinde eşini korumak için bunu yaptığını söyledi. Tutlu, kayınvalidesinin eşine bıçakla saldırınca olayın başladığını anlattı.

Gündem 21 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Muğla’da 17 Haziran’da Ali Murat Tutlu, kayınvalidesi Sevgi Ağı’yı bıçakladı. Sevgi Ağı yaşamını yitirirken Ali Murat Tutlu da tutuklandı. Tutlu, savcılıktaki ifadesinde eşinin ailesiyle aynı apartmanda oturduğunu ve eşiyle birlikte başka bir yere taşınmak istediklerini söyledi. Bunu kayınvalidesine anlattıklarında ise Sevgi Ağı’nın bu fikri beğenmediğini belirterek kayınvalidesinin ‘size kahve yapayım’ diyerek mutfağa gittiğini ancak bıçakla döndüğünü söyledi. Tutlu, “Mutfaktan aldığı bıçakla Özlem’in üstüne yürüdü ve yatak odasına doğru kovaladı. Durumu görünce arkasından gittim. Eşimi bıçaklamak için hamle yapacağı sırada tutmak zorunda kaldım. Tuttuğum yer bıçağın keskin tarafına denk gelmesi sebebiyle elim kesildi ve bıçak elimde kaldı. Kayınvalidem cüsseli olduğu için karşı koymakta zorlandım. Elimdeki bıçakla kendimi savunarak hedef gözetmeksizin birden fazla bıçak darbesi vurdum. Daha sonra yere yığıldı. Eşime telefonumu vererek 112’ye haber vermesini söyledim” dedi.

Özlem Tutlu da ifadesinde, annesinin torunundan ayrılmak istemediğini söylediğini belirtti ve o anları şöyle anlattı:

“Börek yapmak için annemin yanına indim. Eve yoğurtçu gelecekti. Yabancı geldiğinde oğlum rahatsız oluyor. Pandemiden kalma bir alışkanlık olduğu için başkalarının yanında çok bulundurmuyoruz. O nedenle yukarı çıkmıştım. Sonra tekrar aşağıya annemin yanına indim. Ardından eşim geldi. Eşimle önceden Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yaşıyorduk. Ali’nin oradaki işi iyiydi. Bozüyük’e yerleşmeye karar verdik. Anneme söylemek için konuşmaya başladık. Torunundan uzak kalamayacağını, Datça’dan ayrılmamamızı istedi. Kararımızın kesin olduğunu dile getirdik. Annem, ‘Kahve yapayım, rahat rahat konuşalım’ diyerek mutfağa gitti. Mutfaktan elinde bıçakla geldi. ‘Torunumu götüremezsiniz’ diyerek bıçakla üzerime yürüdü. Yatak odasına doğru koştum. Annem bıçakla bana saldırmaya çalışıyordu. Yatağın üzerine çıktım. Eşim, annemin elindeki bıçağı almaya çalışıyordu. Ali’nin parmakları kesildi. Annem hala saldırmaya çalışıyordu. Yaşanan arbede sırasında eşim bıçağı almayı başardı. Olayın şokundaydım. Eşim beni korumak için bıçağı gelişigüzel salladı ve annemin boğazına denk geldi. Tam olarak olayı göremedim.”

Her şeyin çok hızlı geliştiğini de vurgulayan Tutlu, “Hiç beklemediğim bir şeydi. Annemin yere yığıldığını gördüm” dedi.

Tartıştığı kayınvalidesini bıçakla öldürdüTartıştığı kayınvalidesini bıçakla öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.