Kayıp öğretmen bulundu: Yaşadığına inanamıyor

Armutlu'daki yazlığından çıkan ve kendisinden 5 gün boyunca haber alınamayan Mehtap öğretmen bitkin halde bulundu. Tedavisinden sonra eve dönen kadın yaşadığına hala inanamıyor.

Gündem 24 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Mehtap Dede, Bursa’nın Osmangazi ilçesindeki Üftade İmam Hatip Ortaokulu’nda okul öncesi öğretmeni olarak çalışıyordu. Bir buçuk yıl önce eşinden boşanan öğretmen 2 kızı ile beraber yaşamaya başlamıştı ve ailesiyle Yalova’nın Armutlu ilçesindeki yazlık evine gitti. 17 Ağustos’ta evden çıkan Mehtap öğretmenden bir daha haber alamayan yakınları durumu jandarmaya bildirdi. AFAD, polis ve jandarma ekipleri arama başlattı ve Dede’nin en son ilçe merkezinde görüldüğü belirlendi.

Çalışmalar sürerken Mehtap öğretmenin HTS kayıtları da incelendi ve telefonunun en son saat 17.00’de sinyal verdiği tespit edildi. Telefonun son sinyal verdiği yer ise Bayraklıtepe Mevkisi’ndeki ormanlık alandı. Bunun üzerine, AFAD, jandarma, polis ve sivil ekiplerden oluşan 13 araç, 2 iz takip köpeği, 122 kişilik 2 dron ile Bayraklıdepe’de arama çalışmaların yoğunlaştırıldı. Hayatından endişe edilen Mehtap öğretmenden pazartesi günü saat 16.00 sıralarında sevindiren haber geldi. Mehtap Dede, Armutlu ilçe merkezinde, bir halı sahanın yanında güçlükle yürürken bulundu. Bitkin düşen öğretmen, sağlık ekiplerinin kontrollerinin ardından ambulansla kaldırıldığı Armutlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Mehtap Dede tedavisinin ardından hastaneden taburcu edilirken kardeşi Basri Dede de yaşadıkları korkuyu şu sözlerle anlattı:

“Ablam, yaşadığı sıkıntılar nedeniyle üzgündü. Morali de bozuktu. Kaybolunca, kendisine zarar vermesinden endişe ettik. Arama çalışmaları sonuçsuz kalınca ümitlerimiz azaldı. Allah’tan korktuğumuz olmadı. Kendisini komşularımız Armutlu’da, yolda bitkin halde yürürken gördü. Güzel haberi duyunca mutlu olduk. Ablamı hemen ambulansla hastaneye götürdük. Burada tedavisinin ardından taburcu edildi. Şu anda Armutlu’daki evimizde istirahat ediyor. Kendisiyle konuştuğumuzda, kafasını dinlemek için ormanlık alana gittiğini söyledi. Ormanlık alanda cep telefonunu kaybettiğini, havanın da kararmasıyla yolu şaşırınca kaybolduğunu bizlere iletti. Ormanda kabus dolu günler ve geceler yaşamış. Yemek yememiş. Yaban hayvanlarında, özellikle domuzlardan saklanarak korunmuş. Panik yaptığı için yolunu şaşırmış. Pazartesi günü ormandan tesadüfen çıkınca kendisine ulaştık. Şu anda durumu iyi. Yaşadığına hala inanamıyor.”

Viyadük dibinde ölü bulunan Enes’in ailesi: Yükseklik korkusu vardı, atlamış olamazViyadük dibinde ölü bulunan Enes’in ailesi: Yükseklik korkusu vardı, atlamış olamaz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.