Kiracısını evden çıkarmak için yapmadığı kalmadı: 7 yıl hapis

İstanbul'da 400 dairesi olduğu söylenen Mehmet Cengiz Bilik, kiracısını evden çıkarmak için şiddete başvurdu. Kiracısını yaralayan Bilik tehdit edecek iki kişi daha bulmuştu ve yaptıkları ortaya çıkınca 7 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Gündem 10 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Kiracı kadın kaldığı evde ev sahibi tarafında dövüldü.

Rusya vatandaşı Gülcihan Kritchkaia, İstanbul Ataköy’deki 9’uncu Kısım’da bir evde yaşıyordu. Evsahibi Mehmet Cengiz Bilik’ti ve onun yaşattığı dehşet mahkemeye taşınınca Bilik’in aslında 399 daha evin sahibi olduğu tutanaklara geçecekti. Çok sayıda evi olduğu söylenen Mehmet Cengiz Bilik’in gözü kiraların uçuşa geçtiği 2022 yılında Gülcihan Kritchkaia’nın verdiği kiradaydı. Çünkü o kiraya üç kat zam yapmak istiyordu ama kiracısı bunu kabul etmiyordu. Mehmet Cengiz Bilik de zorla istediğini yaptırabileceğini düşündü ve 2 Temmuz 2022’de Gülcihan Kritchkaia’nın evine gitti.

Hürriyet’ten Burcu Purtul Uçar’ın haberine göre; Kadına önce hakaretler yağdıran Mehmet Cengiz Bilik daha sonra çatalla saldırdı. Bu sırada evde bulunan Nadir Övünç de evsahibinin şiddetinden nasibini aldı ama Mehmet Cengiz Bilik’in hırsı bir türlü geçmedi. Evsahibi, kapağını açtığı buzdolabındaki reçel kavanozlarını yere atarak parçaladı, kahve makinesini ve yatak odasının kapısını kırdı. Bunun üstüne kadın şikayetçi oldu ve Mehmet Cengiz Bilik gözaltına alındı ama tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma sonunda Mehmet Cengiz Bilik’e hakaret, silahla yaralama, silahla tehdit, konut dokunulmazlığını ihlal ve nitelikli hırsızlık suçlarından 24 yıl hapis istemiyle dava açtı.

Dava dosyasına iki kişinin ismi daha girdi: Nizam Şimşek ve Serdar Ok. Onlar da kadını tehdit etmekten yargılanıyordu ve iki yıl hapis cezası talep ediliyordu haklarında. Önceki gün Bakırköy 39. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ‘samimi bir itirafta bulunmak’ istedi Nizam Şimşek ve etkin pişmanlıktan faydalanmak olayları anlattı. İtirafında hem kendisinin hem de Serdar Ok’un o dönem bodyguardlık yaptığını belirten Nizam Şimşek yaşananları şöyle anlattı:

“Mehmet Cengiz Bilik bize ‘Ataköy’de 400 dairem var. Kiraları toplarken yanımda bulunun’ dedi. İşi kabul ettik. Konuşmanın sonunda bize, ‘Bir daireme çöktüler. Kiracıyı çıkarmama yardımcı olun. İşi bitirin, karşılığında 20 bin dolarınızı alın’ dedi. Kiracının bulunduğu dairenin ve Nadir Övünç’ün adreslerini bize verdi. ‘Gerekirse ayaklarına silahla sıkın’ dedi. Asgari ücretle çalıştığım için işi kabul ettim. Bir gün sonra hanımefendinin evine gittik. Ona, ‘Bir an önce bu evden çıkarsanız sizin için en hayırlısı olur’ dedik. Sonra ayrıldık. Daha sonra evin bize kiralandığına dair geçmişe dönük bir belge, avukat beyin ofisinde hazırlandı.”

Mahkeme, Mehmet Cengiz Bilik’i iki kişiye karşı yaralama suçundan 1 yıl 8 ay, zincirleme olarak silahla tehdit suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün, mala zarar verme suçundan 3 ay 10 gün, konut dokunulmazlığının ihlali suçundan 1 yıl 8 ay, hakaret suçundan 4 ay hapis olmak üzere toplam 7 yıl 1 ay hapis cezasına mahkûm etti. Nizam Şimşek ve Serdar Ok ise tehdit suçundan 2 yıl 1’er ay hapis cezası aldı.

Ev sahibi-kiracı kavgası akrabalık tanımıyor: Enişte kayınbiraderini öldürdüEv sahibi-kiracı kavgası akrabalık tanımıyor: Enişte kayınbiraderini öldürdü

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.