Koca: Gazze’ye sahra hastanesi kurmaya hazırız

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Gazze'deki hastane saldırısının ardından "Türkiye olarak bölgeye gemi hastane göndermeye veya Gazze’de ya da Refah Sınır Kapısına yakın noktalarda sahra hastaneleri kurmaya hazırız" dedi. Koca bu konuyla ilgili DSÖ ile temaslarda bulundu.

Gündem 19 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Gazze’deki hastane saldırısının ardından Dünya Sağlık Örgütü en üst yöneticileri dahil birçok uluslararası muhatabıyla telefon diplomasisi yaptığını söyledi. Görüşmelerde saldırının kabul edilemez olduğunu söyleyen Koca “Hasta ve masum insanların çaresizliği dünyanın bir kısmının görmezlikten geldiği, üstlenmekten kaçındığı vicdani görevi bilhassa bize yüklemektedir” dedi.

Gazze'deki insanlık dramı sonrası İstanbul'daki konserler ertelendiGazze’deki insanlık dramı sonrası İstanbul’daki konserler ertelendi

Koca bölgede sağlık hizmetlerinin devam etmesi için şu önerilerde bulundu: “Türkiye olarak bölgeye gemi hastane göndermeye veya Gazze’de ya da Refah Sınır Kapısı’na yakın noktalarda sahra hastaneleri kurmaya, Filistinli kardeşlerimize bunlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunmaya ve bu hizmeti yürütmeye hazırız. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ile yaptığım görüşmede bölgenin sağlık hizmetleri konusunda desteklenmesinin acil ve elzem olduğunu belirttim. Bu çalışmaları yürütmek üzere karar verirse DSÖ ile birlikte hareket etmeye hazırız. Yaptığım görüşmelerde Dünya Sağlık Örgütü’nün de bu anlamda tarihi bir sorumluluğu olduğunu ısrarla belirttim.”

Vicdanımızın sesinden başka dinleyeceğimiz ses yok

Önerisinin EMRO Bölge Ofisi Direktörü Ahmed Al-Mandhari tarafından da olumlu karşılandığını söyleyen Koca “Genel Direktör Dr. Tedros ile de istişare halinde ivedilikle ülkemizle işbirliği sürecinin başlatılması yönünde karar aldık. Bu vesile ile tekrar ifade etmek istiyorum ki, her türlü diplomatik zorluklara rağmen Türkiye bebeklerin, çocukların, yaşlıların, masum insanların yanında olmaya daima devam edecektir. Yaşadığımız bu günler insanın, insanlığın yanında yer alıp almama tercihinin yapıldığı tarihi günlerdir. Bizim vicdanımızın sesinden başka dinleyeceğimiz ses yok. Biz çocuğu, yaşlısı, hastası, kadını ile Filistin halkını kardeş bilenleriz” diye konuştu.

Gazze'de görülmemiş katliam... Hastane vuruldu, en az 500 ölü var... Dünya ayaktaGazze’de görülmemiş katliam… Hastane vuruldu, en az 500 ölü var… Dünya ayakta

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.