Kocaeli’de freni boşalan TIR denize düştü

Kocaeli Gebze'de freni boşalan bir TIR arabalı vapur iskelesinden denize düşerek korku dolu anlar yaşattı. Kimsenin yaralanmadığı olayda denize yayılan mazot ve yağ için çevre koruma önlemleri alındı.

Gündem 23 Eylül 2024
Fotoğraf: AA

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşanan olay yürekleri ağza getirdi. Eskihisar’da arabalı vapur iskelesinde freni boşalan bir TIR güvenlik kameralarına yansıyan dehşet dolu saniyelerle denize düştü.

Olay Gebze ilçesindeki Eskihisar Mahallesi’nde bulunan arabalı vapur iskelesinde meydana geldi. 34 EM 3127 plakalı TIR dorsesinden ayrılma işlemi sırasında beklenmedik bir şekilde hareket etmeye başladı. İddiaya göre TIR’ın freni boşaldı ve kontrolden çıktı.

Bir işçi TIR’ın hareketini fark edince hızla araca doğru koştu. Araç bir yandan yokuş aşağı ilerlerken cesur işçi TIR’ın sol arka lastik davlumbazına tutunarak durdurmaya çalıştı. Ancak TIR’ın devasa gücüne karşı koyması mümkün olmadı. Aracın hızı arttı ve kısa süre sonra denize doğru sürüklendi. O anlar güvenlik kameralarına anbean yansıdı. Görüntülerde TIR’ın işçinin tüm çabasına rağmen denize düşüşü izleyenleri şoke etti.

Çevre koruma önlemleri alındı

Olayın ardından bölgeye hızla Sahil Güvenlik Komutanlığı jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Neyse ki kazada kimse yaralanmadı ancak çevreyi korumak için hemen harekete geçildi. Deniz yüzeyine yayılan yağ ve mazotun daha fazla yayılmaması için halat bariyerler ve emici pedler denize bırakıldı. Bu sayede denizde oluşabilecek büyük bir kirlilik önlenmiş oldu.

Ekipler denizden numuneler alarak incelemelere başladı. Uzun süren kurtarma çalışmaları sonucunda tır vinç yardımıyla denizden çıkarıldı.

Freni patlayan vinç cami avlusuna girdiFreni patlayan vinç cami avlusuna girdi

Freni boşalan kepçeden atlayan operatör, aracın altında kalıp öldüFreni boşalan kepçeden atlayan operatör, aracın altında kalıp öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.