Makam aracıyla insan kaçakçılığı yapılan general gözaltında

Şanlıurfa’da insan kaçaklığı operasyonunda ismi geçen general B.Ç. Ankara'da gözaltına alındı.

Gündem 27 Haziran 2024

Şanlıurfa’da insan kaçaklığı operasyonundaki skandalda yeni gelişmeler var. Şanlıurfa’da bir operasyonda emir astsubayı ile uzman çavuşun Suriye’de görev yapan B.Ç. isimli generalin makam aracıyla sınırdan insan kaçakçılığı yaptığı ortaya çıkmıştı. Son olarak Tuğgeneral B.Ç.’nin Ankara’da gözaltına alındığı bildirilmişti. B.Ç.’nin Şanlıurfa’ya götürüldüğü öğrenildi.

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu Urfa’da yapılan insan kaçakçılığı operasyonuyla ortaya çıkan bu skandalı yazmış, emir astsubayı ile uzman çavuşun Suriye’de görev yapan bir generalin makam aracıyla sınırdan insan geçirdiklerini ve her turda binlerce dolar aldıklarını anlatmıştı.

Sınırda generalin makam aracının kontrol edilmediğini hatırlatan Terkoğlu emir subayıyla koruma olarak görev yapan uzman çavuşun gözaltına alındığını, generalin de emekliye sevk edildiğini aktarmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları da birlik komutanı tuğgeneralin emekliye sevk edildiğini, sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yerinin değiştirildiğini açıklamıştı.

Açıklamada “Suriye’de görevli bir tugay komutanının makam aracıyla emir astsubayı ve koruma personeli tarafından eylemin gerçekleştirildiği hususu tarafımızdan tespit edilmiş ve savcılığa bildirilmiştir. Olay hakkında adli ve idari soruşturma devam etmektedir. Hazırlık soruşturması adli makamlar tarafından gizli olarak yürütülmektedir. Olaya karışan kişiler tutuklanmışlardır. Sözleşmeli personelin sözleşmeleri feshedilmiş, diğer personel yüksek disiplin kuruluna sevk edilmiştir. Birlik komutanı tuğgeneral emekliye sevk edilmiştir. Söz konusu olayda sınır geçiş kapısından sorumlu birlik komutanının görev yeri değiştirilmiştir” denmişti.

Bunu da gördük! Generalin makam aracıyla insan kaçakçılığı yapıldıBunu da gördük! Generalin makam aracıyla insan kaçakçılığı yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı doğruladı: Generalin makam aracıyla insan kaçakçılığı yapıldıMilli Savunma Bakanlığı doğruladı: Generalin makam aracıyla insan kaçakçılığı yapıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.