Makam odası için 1 buçuk milyon verildiği iddiası toplantıyı karıştırdı: Önce personelin karnını doyur

Malatya'da yeni yapılacak olan Yeşilyurt Belediyesi'nde makam odası için 1 buçuk milyon TL bütçe ayrıldığını söyleyen CHP'li üyeler, belediyede çalışan mühendislerin 16 bin TL maaş aldığını hatırlatıp "Önce personellerin karnını doyur" diyerek lüks harcamalara itiraz etti.

Gündem 8 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Türkiye’yi sarsan 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen illerden olan Malatya’da adeta yeniden inşa ediliyor. Depremde birçok yapısı yıkılan ya da hasar alan Yeşilyurt Belediyesi’nin de binası yeniden yapılacak. Birçok harcama ve olayla gündeme gelen belediye, başkanın makam odası için 1 buçuk milyon TL ayırdığı iddiası, geçtiğimiz gün yapılan meclis toplantısında gündem oldu.

Yeşilyurt Belediyesi Gedik Kültür Merkezi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, yeni yapılacak olan Yeşilyurt Belediyesi makam odası için ayrılan 1 buçuk milyon TL’yi gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partili üyeler, “Bu kadar mobilyaya para harcayacağımıza önce personelimizin karnını doyuralım ki iyi para kazabilesiniz, iş yapabilesiniz. Personel yok, adamlar muhtaçlar mobilyaya para veriyoruz. Gösterişte bir yere kadar” diyerek itiraz etti.

10Haber’e konuşan CHP Yeşilyurt Belediyesi Meclis üyesi Günnur Tabel, “Ağır ekonomik koşullar ve depremler nedeniyle çok zor bir süreçten geçmekteyiz. Bu zor süreçte her türlü özveriyi göstererek hemşerilerimize hizmet veren belediye emekçileri, bir yandan ağır koşulları omuzlarından taşırken, diğer taraftan da geçim ve barınma sıkıntısıyla mücadele etmektedirler. Belediye emekçilerinin motivasyonunun artırılması, hizmet kalitesinin en üst seviyeye çıkartılması için çalışanların ekonomik ve sosyal şartlarının iyileştirilmesine ihtiyaç vardır” dedi.

Tabel, belediyenin mühendislerinin 16-17 bin TL maaş aldığını belirterek, Malatya’da kiraların arttığını, 10 bin TL sınırında olduğunu söyledi. “Önce evindeki çocuğun karnını doyuracaksın. Lüks makam odası yerine, çalışanlara ver o parayı” dedi.

CHP’li Tayfun Yücel ise çalışanların maaşlarının iyileştirilmesi ve sosyal haklarının arttırılması için “Ulkemiz genelinde yaşamakta olduğumuz ağır ekonomik koşullar ve ilimiz özelinde yaşadığımız deprem felaketi nedeniyle çok zor bir süreçten geçmekteyiz. Bu zor süreçte, her türlü özveriyi göstererek , hemșerilerimize hizmet veren belediye emekçileri de, bir taraftan ağır koşulların yükünü omuzlarında taşırken diğer taraftan geçim ve barınma sıkıntısı ile mücadele etmektedir. Belediye emekçilerinin motivasyonunun arttırılması ve hizmet kalitesinin en üst seviyeye çıkarılması için, çalışanların ekonomik ve sosyal imkânlarının iyileştirilmesi ihtiyacı aşikardır” denilerek hazırladığı önergeyi, Belediye Meclisi’ne verdi.

Yeşilyurt Belediye Meclisi Başkanı Ramazan Yakıcı ise toplantıda iddiaların doğru olmadığının belirterek  “Bir makam odası için 1 milyon TL harcanması söz konusu değil. Milletin ağzı torba değil ki bağlayalım. Konuşsunlar kendi kendilerine. Henüz makam odasına gelinmedi. Bu dedikoduların gerçekliği yok” dedi.

 

Malatya'da 15 kişinin öldüğü otelin Ak Partili sahibi tahliye edildiMalatya’da 15 kişinin öldüğü otelin Ak Partili sahibi tahliye edildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.