Kafede çatışma: Yine İsveç mafyası yine ‘Kürt Tilkisi’ Rawa Majid

İstanbul, Maslak'ta bir kafeteryanın önünde çıkan silahlı çatışmada Mazlum Ayrancı öldürüldü. Ayrancı’nın babası saldırıyla ilgili İsveç'te yaşadığı belirtilen ‘Kürt Tilkisi’ lakaplı Rawa Majid’i işaret etti.

Gündem 18 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İstanbul, Maslak’ta önceki gece (17 Mart 2024) bir kafede silahlı çatışma çıktı. Çatışmada bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. Saldırıda yaşamını yitiren Mazlum Ayrancı’nın da, saldırıyı düzenlediği iddia edilen üç kişinin de Türkiye kökenli İsveç vatandaşı olduğu belirtildi. Mazlum Ayrancı’nın babası saldırıyla ilgili olarak İsveç’teki uyuşturucu baronu Iraklı bir Kürt olan İsveç vatandaşı ‘Kürt Tilkisi’ lakaplı Rawa Majid’i suçladı.

Olay saat 23.30 sıralarında Sarıyer Ayazağa Mahallesi Hadım Koru Yolu Caddesi’nde bir kafede meydana geldi. İddiaya göre iki grup arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Kafeden çıkan taraflar silahla çatıştı. T.C. uyruklu İsveç vatandaşı olduğu belirlenen 35 yaşındaki Mazlum Ayrancı olay yerinde hayatını kaybetti, 33 yaşındaki Umut Koyuncu bacağından silahla yaralandı. Saldıran üç şüpheli ise olay yerinden kaçtı.

Bacağından vurulan Umut Koyuncu Seyrantepe Hamidiye Etfal Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Polis olay yerinde bir tabanca ve sekiz boş kovan ele geçirdi. Şüphelilere ait olduğu belirlenen otomobilde detaylı inceleme yapıldı. İncelemelerin ardından Mazlum Ayrancı’nın cansız bedeni Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Polisin olaya karıştığı belirlenen T.C. uyruklu İsveç vatandaşı üç şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattığı öğrenildi.

Maslak’ta bir kafeteryanın önünde çıkan silahlı çatışmada ölen Mazlum Ayrancı’nın babası Tuncay Ayrancı.

Ayrancı’nın babası: İsveç’teki uyuşturucu baronu

Silahlı çatışmada öldürülen Mazlum Ayrancı’nın babası saldırıyla ilgili İsveç’te yaşadığını belirttiği suç örgütü liderini suçladı. Baba Tuncay Ayrancı Adli Tıp Kurumu’na cansız bedeni getirilen oğlunun İsveç’te ‘uyuşturucu kaçakçılığı ve cinayete teşebbüs’ suçlamasıyla aranan ve hakkında kırmızı bülten çıkarılan Rawa Majid ile husumetli olduğunu söyledi.

Tuncay Ayrancı “Rawa Majid medyada yer alıyordu, benim oğlumu bitirdi. Bu mafya neden buradaydı” dedi. “İsveç’te herkes Mazlum’u tanır. Norveç’ten Adana’ya kadar Mazlum’u sevenler var” diye konuşan Tuncay Ayrancı intikamvari söylemlerde bulundu. Mazlum Ayrancı’nın cenazesi defnedilmek üzere Konya’ya götürüldü.

Silahlı çatışmada ölen Mazlum Ayrancı.

İsveçliler eylül ayında da çatışmıştı

Yine Sarıyer’de geçen yıl 6 Eylül 2023’te site içindeki kafeye motosikletli iki kişi ateş açmış, açılan ateşe silahlı karşılık veren İsveç uyruklu altı kişiyle kaçtıkları aracın şoförü gözaltına alınmıştı. Gasp Büro Amirliği olayla ilgili çalışmada kafede bulunan ve silahla karşılık veren grubun olay yerinden kaçtığı lüks minibüsün plakasını tespit etmişti. Şüphelilerden İsveç uyruklu Richard Icho M., Mevludın M., Salah S.M.A.Z., Elvır M. Harrıs L.O. tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, Stella M.A.S. ise sınır dışı edilmek üzere göç idaresine teslim edilmişti. Rawa Majid’in adı bu çatışmada da geçmişti.

Dünya mafyasının Türkiye kapışmasında bugün: Antalya’da silahlar konuştu, kim bu Nadir Salifov!Dünya mafyasının Türkiye kapışmasında bugün: Antalya’da silahlar konuştu, kim bu Nadir Salifov!

Kim bu Rawa Majid

‘Kürt Tilkisi’ lakaplı uyuşturucu baronu Rawa Majid ile ilgili ayrıntılı bilgiyi gazeteci Timur Soykan yazmıştı.

Iraklı bir Kürt olan İsveç vatandaşı Rawa Majid, 38 yaşında. Uppsala kentinde suç örgütü kurdu ve İsveç’teki uyuşturucu pazarının büyük kısmını rakiplerine dehşet saçarak ele geçirdi. ‘Kürt Tilkisi’ lakabını kullanıyordu. İsveç polisi 2020’de ‘Uyuşturucu kaçakçılığı ve cinayete teşebbüs’ suçlamalarıyla suç örgütüne operasyon yaptı ama Rawa Majid kayıplara karıştı. İsveç Interpol tarafından dünyada aranması için hakkında kırmızı bülten çıkardı.

Majid firari duruma düştükten sonra İsveç’te Yunan asıllı çete lideriyle arasında büyük savaş başladı. 2022 yılından itibaren İsveç’in başkenti Stockholm ve çevresinde onlarca silahlı ve bombalı saldırı oldu. Stockholm’deki bir lokantaya düzenlenen silahlı saldırıda yemek yiyen 15 yaşında bir çocuk öldü. İsveç’in suç cennetine dönüştüğü tartışılırken ülkenin yetkilileri Rawa Majid’in çetesine yurt dışından Signal uygulamasıyla talimat verdiğini öne sürdü.

‘Kürt Tilkisi’ lakaplı uyuşturucu baronu Rawa Majid.

Bankta para unutan adam baron çıktı

15 Nisan 2022’de Marmaris’te bir belediye işçisi parkta bankta unutulmuş para dolu bir çanta buldu. Polis içinde 12 bin dolar olan çantanın sahibini kamera kayıtlarından bulup karakola çağırdı. Bu kişinin ‘Baron’ lakabını kullanan Rawa Majid olduğu ortaya çıktı. Marmaris’te kaldığı villaya yapılan baskında Rawa Majid adına İsveç pasaportu bulundu. İlk haberlerde ‘Miran Othman’ adına sahte Türk vatandaşı kimliği de ele geçirildiği söyleniyordu. Oysa Türk vatandaşlığı sahte değildi. Rawa Majid önce Irak’a giderek adını ‘Miran Othman’ olarak değiştirmiş, daha sonra 400 bin dolara Bodrum’dan villa alarak Türk vatandaşı olmuştu. Özetle kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronuna ‘Miran Othman’ adıyla vatandaşlık verilmişti. İsveç yetkilileri de Rawa Majid’in Türk vatandaşı olduğu gerekçesiyle İsveç’e iade edilmediğini açıklamıştı.

Rawa Majid Marmaris’te yakalandıktan dört ay sonra tahliye edildi:  4 Ağustos 2022’de Bodrum 1. Sulh Ceza Hakimliği’nde Rawa Majid, Türkiye’deki adıyla Miran Othman’ın tutukluluk incelemesinde söz alan avukatı şöyle demişti:

“Şüpheli Türk vatandaşıdır. İstanbul’da oturmaktadır. İstanbul’da işyeri vardır… Çocukları vardır, karnından ameliyatlıdır. Kaçma şüphesi yoktur.”

Sulh Ceza Hakimliği de Rawa Majid’i tahliye etti. Üstelik kararda Rawa Majid’in daha önce Bodrum’da yakalandığı, ancak tutuklanmadığı şöyle yazılıyordu: “Şüphelinin Bodrum’da yakalandığı tarihte üzerine atılı suçu öğrenmesine rağmen kaçmadığı, daha sonra Marmaris’teki evinde yakalandığı…”

Bodrum Sulh Ceza Hakimliği şüpheliye yurt dışına çıkış yasağı ve haftada iki gün karakolda imza verme şartı getirmişti.

Sırp ve Türk baronlarını aynı gizli haberleşme programı çökerttiSırp ve Türk baronlarını aynı gizli haberleşme programı çökertti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.