‘TRT’de meme göründü’ haberlerine erişim engeli

Tekirdağ 2. Sulh Ceza Hakimliği'nin Türkiye ile ABD arasında oynanan voleybol maçı sırasında ekrana gelen meme görüntüleriyle ilgili haberlere yayın yasağı getirdiği bildirildi.

Gündem 6 Haziran 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Türkiye A Milli Voleybol Takımı’nın  ABD’yi 3-2 mağlup ettiği maç günlerdir galibiyetten çok karşılaşma sırasında kameralara yansıyan kısa bir görüntüyle gündemde; ‘seyircinin memeleri.’

Filenin Sultanları’nı destekleyen bir kadın kıyafetinin azizliğine uğramış, kameraların tribünleri görüntülediği sırada bu ekranlara yansımıştı.

Yaşananlar sosyal medyada kısa sürede bir numaraya yerleşmişti. O taraftar kendisine gelen taciz içerikli yorumlar nedeniyle Instagram hesabını gizlemek zorunda dahi kalmıştı.

TRT Spor ise topu ivedilikle ABD’li yayın kuruluşuna atmıştı. ‘İstenmeyen görüntü’, ‘rahatsız edici durum’ gibi ifadeler kullanılan açıklamada şunlar kaydedilmişti:

“Dolayısıyla yayın politikamıza tamamen ters olan bu görüntü, ABD’li yayın kuruluşu kaynaklıdır ve bu durumdan duyulan rahatsızlık da karşı tarafa iletilmiştir. TRT, Türkiye’nin kamu yayıncısı sıfatı ve sorumluluğuyla bundan sonra da Türk sporunun güçlü bir destekçisi olmaya devam edecektir. Bu vesileyle Filenin Sultanları’na, 11-16 Haziran tarihlerinde Hong Kong’da oynayacağı ve TRT ekranlarında canlı yayınlanacak Tayland, Dominik Cumhuriyeti, Çin ve Brezilya karşılaşmalarında üstün başarılar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

Erişim engeli kararı

Tartışmalar sürerken yeni bir gelişme oldu. Free Web Turkey Tekirdağ 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin meme görüntüleriyle ilgili haberlere 5 Haziran 2024 itibariyle erişim engeli getirdiği bilgisini paylaştı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.