Miras cinayetinde oğlu öldürülen baba: ‘Yapmayın’ diye bağırdım, ilk bana ateş etti

Bolu'da miras kavgası yüzünden çıkan kavgada Ersan Üreten'i öldüren Kenan Ünen pişman olduğunu söyledi. Ancak oğlu ölen Ekrem Üreten 'Kaç kere 'Yapmayın' diye bağırdım ama ilk bana ateş etti' dedi.

Gündem 20 Nisan 2024
Bolu'daki cinayet kameralara yansıdı.

Bolu’daki bir oto yıkama dükkanında geçen yıl 15 Aralık’ta pompalı tüfekle cinayet işlenmişti. Öğle saatlerinde Ekrem Üreten ile oğulları Erhan ve Ersan Üreten gittikleri bu oto yıkamada burada miras anlaşmazlığı nedeniyle husumetli oldukları Kenan Ünen ile karşılaştı. Taraflar kavgaya tutuştu ve Kenan Ünen, otomobilinden aldığı pompalı tüfekle kayınbiraderi Ekrem Üreten ile çocukları 23 yaşındaki Ersan Üreten ve 24 yaşındaki Erhan Üreten’e ateş açtı. Ağır yaralanan Erhan Üreten hastanede yaşamını yitirdi, baba ve diğer oğlu yaralandı.

Pompalı tüfekle ateş açan Kenan Ünen, Bolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde ilk kez hakim karşısını çıktı. ‘Silahla basit yaralama’, ‘Mala zarar verme’, ‘Silahla tehdit’, ‘Tasarlayarak öldürme’ ve ‘Tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçlarından tutuklu yargılanan Kenan Ünen, olay anında kimseyi öldürmek gibi bir niyetinin olmadığını söyledi.

Savunmasına göre Kenan Ünen ile Üreten ailesinin arasında üç yıldır miras nedeniyle husumet vardı. Daha önce kendisini silahla da tehdit etmişlerdi bu yüzden. Olay günü de oğluyla beraber emlakçıya gidip bu husumeti sonlandırmak istedi ama emlakçı Murat, Ekrem Üreten’i arayıp telefonu hoparlöre alınca Kenan Ünen ‘Ben bunları vuracağım’ tehdidini duydu. Sonra Erhan Üreten emlakçıya geldi ama burada kavga ettiler ve Kenan Ünen’in oğlu Taner kavgayı ayırdı. Onlar da dükkandan çıkıp sanayiye geçti, Ekrem Üreten’den alacağını tahsis etmek istedi. Onun karşılığında da yıkamacıdaki aracını aldı Kenan Ünen ve bunu da “Arabayı borcumuzun karşılığı olarak alabiliriz, diye düşündük” diye anlattı.

Yine Kenan Ünen’in anlattığına göre oto yıkamadan ayrıldıktan sonra oğluna yanlış yaptığını söyledi ve arabayı teslim etmesini istedi. Ettiler de ama Üreten ailesi oradaydı. Oğlu da Kenan Ünen’in gelmesini istemedi ve o da oğlunu dinledi. Ancak bir süre sonra bağırma sesleri duydu o da hemen pompalı tüfekle ateş açtı havaya. Bu sırada Ekrem Üreten elini beline attı o da vurulacağından endişelenip rastgele etti. Bu defa Ekrem Üreten de geldi fiziksel kavga başladı ama Erhan Üreten öldü.

Oğlu ölen Ekrem Üreten’in iddiasıysa bundan farklıydı. O yaşananları şöyle anlattı:

“Emlakçı beni arayıp çağırdı ben de hemen geleceğimi söyledim. Gittiğimde Kenan ve oğlu Taner yoktu, rahmetli oğlum Erhan vardı. Taner beni arayıp arabamı gelip almamı söyledi. Oğlum Erhan ve Ersan ile beraber yıkamacıya gittik. Taner bağırarak yanımıza geldi ve tehditler savurdu. Küfür etti ama ben uzatmamak için sustum. ‘Sizi bitireceğim’ diye tehdit etti. Biz tartışırken Kenan arabadan indi ve direkt tüfekle ilk bana ateş etti. 3 yerimden vurdu, oğlumu öldürdü. Ben günlerce yoğun bakımda yattım. Kaç kere ‘Yapmayın’ diye bağırdım ama ilk bana ateş etti. Yaralı halde oğullarım aklıma geldi ve onların yanına gitmek istedim. Giderken Kenan beni arkamdan vurdu. 4,5 aydır oturamıyorum bile.”

Mahkeme, devam savunmaların alınmasının ardından Kenan Ünen’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İzmir’den sonra İstanbul'da da taksici cinayeti: Bıçaklayıp yola attılarİzmir’den sonra İstanbul’da da taksici cinayeti: Bıçaklayıp yola attılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.