Olası İstanbul depremi için 39 ilçeye 39 vali

Bilim insanlarının yakın gelecekte beklediği İstanbul depremine hazırlıklar sürüyor. Bu kapsamda, megakentin 39 ilçesine 39 vali görevlendirmesi yapıldı. Bu adım olası depremde, ilgili yöneticilerin de afetzede olacağı düşünülerek atıldı.

Gündem 14 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından olası İstanbul depremine ilişkin atılan adımlar sıklık kazandı. Son günlerde özellikle Malatya’da yaşanan depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür olası İstanbul depreminin 2045’e kadar olacağını, hazırlıkların ise yetersiz olduğunu belirtti.

İstanbul’da olası bir depreme yönelik hazırlıklar kapsamında, ilgili yöneticilerin afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 İlçesine 39 vali görevlendirmesi yapıldı.

Bakan Özhaseki iddialı konuştu: İstanbul’u 5 yılda depreme hazırlarımBakan Özhaseki iddialı konuştu: İstanbul’u 5 yılda depreme hazırlarım

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce ilgili yöneticilerin de afetzede olacağı düşünülerek İstanbul’un 39 ilçesine vali görevlendirmesi yapıldı.

Milliyet’ten Namık Durukan’ın haberine göre, İstanbul’da 2 bin 864 olan “toplanma alanı” sayısı da 5 bin 578’e çıkarıldı.

Toplanma alanlarında kişi başına 2.94 metrekare alan düşüyor. Mevcut toplanma alanlarının yüzde 56,88’inde elektrik, su, kanalizasyon altyapısı bulunuyor.

Malatya’da üst üste 3 deprem! Halk sokağa döküldüMalatya’da üst üste 3 deprem! Halk sokağa döküldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.