Bir tuhaf evlilik: Sosyal medyadan para kazanma uğruna dolandırıcılık ve şantaj

Görüntülü sohbet sitelerinden para kazanmak isteyen U.A. iki çocuğunun annesi F.A.'yı erkeklerle konuşmaya zorladı. F.A. kabul etmeyince, U.A. kadın kılığına girerek kendisi erkeklerle konuşmaya başladı. Sonu mahkemede bitti.

Gündem 1 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Hayat kavgası, kolay para kazanma hevesi insanları çok tuhaf noktalara sürükleyebiliyor. Ve sürüklenilen bu yerleri kamuoyu çoğunlukla konu mahkemelere ulaştıktan sonra öğreniyor.

Bu sefer de öyle oldu. Mahkemenin önündeki dosya, görece basit bir dolandırıcılık ve şantaj şikayetiydi. Bursa’da yaşayan 34 yaşındaki CS isimli kişi, 2022 yılında sosyal medya üzerinden tanıştığı FA adlı kadınla önce bir süre mesajlaşmış, sonra iş görüntülü konuşmaya gelmiş, FA kamerasını açmak için 100 lira istemiş, CS de parayı göndermişti.

Böyle kaç kez görüştüklerini, CS’nin kaç kez 100 TL gönderdiğini bilmiyoruz ama bir noktadan itibaren FA karşısındaki erkeğe şantaj yapmaya başlamıştı. Aralarındaki görüşme ve yazışmaları yayacağını söyleyerek daha fazla para istiyordu.

Bu noktada CS polise ve savcılığa başvurdu ve sıradan olan dolandırıcılık ve onu izleyen şantaj öyküsü birden değişti, arka plandan çarpıcı şeyler çıktı.

O kişi ben değilim, kocam!

CS’nin şikayeti FA’ya ilişkindi, yazıştıkları telefon da zaten FA’ya aitti. Polis FA’ya gidince genç kadın suçlamaları reddetti, ‘CS ile yazışan ve görüntülü konuşan ben değilim, kocam’ dedi.

İfadeyi alan polislerin şaşkınlığını anlamak kolay.

Anlattığına göre FA, İzmir’de bir anaokulunda hizmetli olarak çalışıyordu ve şimdi 37 yaşında olan kocası UA ile bundan 5 yıl önce sosyal medya üzerinden tanışmış, sonra da evlenmişlerdi. UA o sırada Tokat’ta bir lokantada çalışıyordu. Bu evlilikten çiftin biri 3, biri 5 yaşında iki de kızları olmuştu.

UA evliliğin ikinci yılından itibaren sosyal medya üzerinden para kazanmayı kafasına koymuştu. Bir takım erkeklerle sanki kendisi kadınmış konuşuyor, sıra görüntülü konuşmaya gelince de eşi FA’ya baskı uyguluyor, bu görüşmelerde onun karşıdaki erkeklerin önünde soyunmasını istiyordu.

FA bu istekleri reddetmişti o yüzden kocası UA kadın kılığına giriyor, külotlu çoraplarla yüzünü göstermeden görüntülü konuşmalar yapıyordu karşıdaki erkeklerle. Erkekler bu görüşmelere para ödüyorlardı. Ama bazen karşıdaki erkekler görüştükleri kişinin gerçekten kadın olduğundan emin olmak istiyor, sesli arama yapıyorlardı. O zaman FA kocasının zoruyla telefonu açıyor, cevap veriyordu. Zaten görüşmeler FA’nın adına kayıtlı telefondan yapılıyordu.

Kocası UA açısından işler Bursalı erkek CS’nin savcılığa gidip şikayetçi olmasına kadar sorunsuz denebilecek şekilde gitmişti. Ama polisler gelip FA’nın kapısına dayanınca işler değişmişti. Şimdi FA kocasından şikayetçiydi ve ona karşı boşanma davası da açmıştı. Dava için sunulan deliller arasında UA’nın kadın külotlu çorabıyla çekilmiş görüntüleri de vardı.

Evi basıp kocasını öldürdükleri hamile kadını sopalarla dövdülerEvi basıp kocasını öldürdükleri hamile kadını sopalarla dövdüler

Boşanma davası açıldı

Yaklaşık bir yıldır eşinden ayrı yaşadığını söyleyen F.A., “Boşanma davası henüz sonuçlanmadı. 3 ve 5 yaşında 2 kızım var. Yaşadığımız mağduriyetlerden dolayı delilleri oluşturmam iki senemi sürdü. Delilleri elde ettikten sonra polise ihbar ettim ve boşanma davası açtım. Eşimle evlenirken bana restoranda çalıştığını söylemişti. Dışarıdan normal aile gibi görünüyorlardı. İnternetten tanıştık ve evlendik. Evlendikten sonra sürekli adres değiştirmeye başladık. Sürekli çevresindeki insanlara yalan söylüyordu. Daha sonra bana da yalanlar söylediğini anladım” dedi.

‘Külotlu çorap giyiyordu’

Eşinin kendisine bu sohbet sitelerine girmesi için baskı yaptığını iddia eden F.A., “Sitelerde soyunmamı isteyenler oluyordu. Ben yapamadığım için para gelmiyordu. Para gelmeyince eşim bana hakaret ediyordu. Hatta bir kişi bizden şikayetçi olmuş. Hat adıma kayıtlı olduğu için adamla konuşmadığım halde bana dava açıldı. Eşim, siteden konuştuğu adamdan şantaj ve tehditle para istemiş. Bu şekilde şikayet üzerine adıma dava açıldı. Eşim aldığı paraları sürekli kumarda yiyordu. Kadın külotlu çorabı giyiyordu. Yüzünü göstermiyor, sadece bacaklarını gösteriyordu. Canlı sohbet sitelerinde bulunan görevliler ‘Erkek misin?’ diye şüphelenip aradığında eşim beni konuşturuyordu. Eşim önceden bana ne diyeceğimi söylerdi. Sözünü dinlemediğim zaman bana kızıyor, hakaret ediyordu. Eşim 2 seneye yakın bu şekilde para kazandı” ifadelerini kullandı.

Karısını iki ayda iki kez fidye için kaçırdılarKarısını iki ayda iki kez fidye için kaçırdılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.